måndag 6 februari 2017

Mångkultur positivt

Mångkultur förs i princip alltid fram som något positivt. Ett mångkulturellt samhälle kännetecknas av att utbyten mellan olika kulturer sker och att detta påverkar samhällsutvecklingen. Att något faktiskt kulturellt utbyte faktiskt sker, som påverkar det svenska samhället är svårt att se.


Mångkultur positivt

Normer som avviker från svenska socialliberala, brukar snabbt förklaras som icke önskvärda. Vad är bra med den egentligen? Förutsättningen för ett samhälle där många olika kulturer lever sida vid sida är att det finns något som samlar, en positiv självbil en sorts patriotisk överstatlig stolthet i nationen i fråga, skriver Dan Korn i en replik om nationaldagen och nationalismen. Först vill jag ta ett positivt exempel på mångkultur : mat. Den matkultur som finns i Sverige, är ganska tråkig.


Så det är absolut positivt att Sverige har fått många nya immigranter som tar med sig den delen av sin kultur till Sverige. Men det finns också negativa sidor vid mångkultur , som t. Så jag tänkte att i den här tråden kan vi kasta in allt som har med mångkultur att göra som är positivt. Kommer man inte på en enda grej som inte är positiv så behöver man inte skriva. Alla negativa kommentarer om mångkultur kommer att tas bort. Vill du veta varför jag har valt att ha det så, då är du välkommen att skicka ett PM).


Det är lätt att glömma att det inte bara är mörker och elände med mångkultur då man slutat läsa koshermedias förskönade bild. För där måste vi ge dem rätt, mångkulturen har faktiskt gett oss en del ” positiva ” saker, och ska vi tro våra folkvalda politiker så är det väldigt mycket dessutom. I går presenterade han resultatet i sin doktorsavhandling vid Samhällsvetenskapliga fakulteten i Lund. Men jag kanske är helt ute och cyklar, för mångkultur kanske är bra.


Jag kan dock inte se någon annan otvivelaktig fördel än att vi får hit en massa bra matkultur. Allt annat är flummigt PK-jidder i mina öron. Men finns det något riktigt positivt med mångkultur ? Det är sådana ståndpunkter som forskare kallar ”boutique multiculturalism” eller ”radical chic”.


Mångkultur positivt

Det finns grovt sett tre olika sätt för en stat att närma sig invandrare och deras kulturer: monokultur - där den policyn är att assimilera invandrarna i det existerande samhällets kultur. Positivt om vård och mångkultur enligt senaste västsvenska SOM-undersökningen. Eliasson ägnar större delen av artikeln åt att försöka sälja in positiva aspekter med mångkultur baserat på bland annat vad olika delegater ska ha propagerat för i FN. Den mångåriga toppdiplomaten och Djursholmsbon skriver att han inte alls kan förstå hur folk under de senaste åren har blivit kritiska till mångkultur.


Hårdare samhällsklimat. Mehrdad Darvishpour är en av forskarna som har analyserat vad attitydförändringen beror på med hjälp av olika teorier. Tycker du mångkultur är något positivt och bra? Då håller SDU inte med dig, deras bild är helt annorlunda. Ungsvenskarna, Sverigedemokraternas ungdomsförbun har dragit igång en ny kampanj.


Mångkultur positivt

Den går rakt på sak och målar upp mångkultur som något riktigt dåligt. Analys visar att inställning till mångkultur över tid fått ett starkare samband med partisympati, och att utvecklingen mot ett mångkulturellt samhälle upplevs som mest positivt när det kommer till mat, idrott och kultur, men mindre positivt på områden som välfär lag- och ordning och religion. Sverige, och när den visar sitt rätta ansikte så är det samhällets fel.


Detta är hyckleri på hög nivå vilket visar sig om man granskar journalisternas val av bostadsområden som präglas av allt annat än mångkultur. Vi har fått nya tandläkare, hantverkare och företagare med invandrare som vi välkomnat till Sverige. Därmed utvecklas och stärks landet positivt vidare inför framtiden.


Med hjälp av nya medmänniskors livserfarenheter och kompetenser stärker vi samhället som helhet. Mångfald och mångkultur berikar och utvecklar ett samhälle.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg