torsdag 11 oktober 2018

Gummiband träning axlar

Gummiband - stort utbud gummiband för träning till bra pris. Grupp, gym eller hemmaträning. Vi har ett stort utbud.


Jag försöker att periodisera min träning så att jag tränar så varierat som möjligt”, skriver träningsexperten Leila Söderholm i sin blogg. Vissa dagar jobbar jag med inga eller lätta vikter och med gummiband.

Det är mitt sätt att få kroppen att hålla för all belastning jag utsätter den för. Framför allt är det rotatorcuffen, det vill säga de fyra små musklerna inne i axeln som håller kulleden på plats, som är viktiga att värma upp. Det är tack vare dessa vi har en rörlighet i våra axlar , men rörligheten kan även innebära att vi tappar stabilitet.


De olika motstånden ger dig också goda utvecklingsmöjligheter och kan ta din träning till nästa nivå. Sätt fast gummibandet strax under axelhöjd. Ta tag med en hand i vardera ände.


Dra bak ena handen mot armhålan och låt bröst och blick följa med bakåt.

Armbågen går nära kroppen och pekar rakt bakåt, axeln så lång bort från örat som möjligt. Släpp långsamt tillbaka. Gör samma sak med andra armen.


Spänn bålen och för axlarna bakåt och neråt innan start. Om du har svårt att hålla axeln bakåt hela tiden under träningen kan du stöda med den andra handen. Utåtrotation med lyft. Ett lyft nerifrån snett upp med rak arm med gummiband som motstånd.


Tummen pekar uppåt i slutskedet av rörelsen. Superset med skivstång för hela kroppen. Låten jag gör övningen för lats, axlar och triceps till heter Tuesday, du hittar den bla. Chins kan du göra i chinsmaskin eller i chinsräck (du kan använda gummiband som stö kliv i och få hjälp på vägen upp).


Det här är träning och inte motion. Sedan betar du av listan hur du vill! Det kan bli armhävningar två gånger på raken, eller 1 repetitioner av dips mellan två stolsryggar. Låt kroppen bli tung, släpp spänningar i axlar , nacke, panna, käke.


Slappna av och känn hur slagg rinner ur benen och sinnet stillar sig.

Att bygga välutvecklade axlar är inte lätt. Tränar du på fel sätt så kommer du antagligen aldrig att bygga stora axlar. Just därför har jag skapat denna lista för att du ska få en uppfattning om vilka axelövningar som är mest effektiva, och som kan passa dig och din träning.


Träna hemma när du inte hinner till gymmet. Handla dina produkter online! Det beror lite på hur mycket motstånd du vill ha och vad ditt mål med träningen är, till exempel om du vill bygga muskelmassa eller om du rehabiliterar en skada. För det första så finns det olika typer av gummiband.


Vilket gummiband ska jag ha till min träning ? Det finns långa gummiband , korta band som även kallas för miniban gummiband med handtag vid ändarna och tunna band med två ändar. Vissa övningar kan du göra med alla gummiband , medan andra gör sig bättre med ett av alternativen. Ibland finner man sig själv ståendes där, stirrandes på gummibandet och har helt glömt vilka övningar som fungerar med gummiband. Därför, låt oss stoppa förvirringen – ta hjälp av en enkel guide med tips för träning med gummiband ! Glöm inte att snygga överarmar börjar med en stark och välformad axel ! Starta med redskapet vid öronen, ut med armbågarna.


Använder du gummiband så stå med bandet under ena foten, sätt andra foten lite längre fram för bra stabilitet. Håll gummibandet i handen som ska tränas. Håll fast den andra ändan med andra handen.


För armen runt som en klockvisare (som bilden visar). Vila efter varje varv. Belastningen ska vara lätt till att börja med. Ifall musklerna runt skulderbladet är svaga så leder det till att man lyfter upp hela axeln istället för bara armen, och musklerna ovanför skulderbladet blir tvugna att göra extra jobb och de blir lätt överansträngda.


Testa själv att lyfta upp armen på två sätt, med axeln uppe och med axeln nere, bara för att märka skillnaden. Hälsoliv är Sveriges största hälsosajt. Vi bejakar människors intressen och passioner, guidar, ger senaste nytt och inspiration.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg