onsdag 10 oktober 2018

Skostorlek cm

Omvandla din skostorlek. Med denna tabell omvandlar du mellan europeiska, amerikanska och engelska skostorlekar för vuxna – Dam och Herr. Längst ned finner du också en genomgång av de olika internationella systemen för skostorlekar. Se här för skostorlekar för barn.


Barnskor ska vara naturligt formade och ge foten och ankeln det rätta stödet. Foten skall kunna röra sig. Observera: tabellen kan innehålla felaktigheter eller avvikelser beroende på att storlekarna översätts olika mellan olika måttsystem. Så här tar vi fram din skostorlek med hjälp av ditt mått fotlängd som du mätt upp. I storlekstabellerna har vi redan lagt på cm.


Har du en fot som mäter ca 25. Det kan alltså skilja en halv centimeter mellan två 37or. I det amerikanska måttsystemet skiljer man även mellan sportskor och vanliga skor i storlekar.


Skostorlek cm

Sportskorna är något större i storlekarna. Välkommen till intersport. Vi älskar sport och träning.


Hos oss handlar du enkelt sportutrustning, skor, träningskläder och fritidskläder online. Skor är ett slags fotbeklädnad av kraftigt material vars övre del täcker hela eller delar av foten, men högst når till vristen. Skor består oftast av läder (ibland med lack), ovandel och innersula och fästes på foten med hjälp av skosnören, kardborreban resårband eller blixtlås.


Skostorlek cm

CM -måtten i tabellen anger skons innermått. Enklast mäter du foten genom att stå barfota på ett papper och markera längden på foten med en penna. Tänkt på att du ska belasta foten när du mäter och helst inte mäta foten på morgonen.


Detta eftersom foten trycks ut och blir större senare på dagen. Hos Brandos hittar du skor av alla typer, prisklasser och modeller från märken som Diesel, Filippa K, Tommy Hilfiger och många, många andra. Längre ner på sidan hittar ni också hur man på bästa sätt mäter sin fot för att ta reda på sin exakta skostorlek.


Hitta rätt skostorlek. Jämför detta mått med tabellen nedan. Ska du köpa barnskor från USA eller England hittar du rätt skostorlek i tabellen nedan.


För att vara bekväm i sina klackskor är det viktigt att alternera mellan höga och låga klackar så att fötterna och ryggen inte tar stryk. Kolla SKECHERS skostorleksguide. Skostorleksguiden gäller EU, USA och CM. När du ska välja storlek på stödstrumpor behöver du, förutom din skostorlek , även veta vad du har för ankel- och vadmått. Använd ett måttband för att mäta omkretsen, och ta måtten direkt när du vaknar på morgonen, innan benen hunnit svullna.


Storleksguide för barn, mät och hitta rätt storlek med vår storleksguide. Här hittar du en enkel omvandlingstabell för skostorlek USA UK och övriga Europa. Detta är de vanligaste internationella skostorlekarna.


Om du skall köpa skor från utlandet via internet så behöver du ibland konvertera storlekarna. Både USA och Storbritannien har olika storlekar för kvinnor och män. Så får du rätt passform.


Till att börja me mät inte foten på morgonen då den blir lite större av aktiviteter och värme under dagen. Anpassa ditt resultat på innersulans längd (regel nr 2) eller fotens längd (regel nr 3) till vår tabell – den tar hänsyn till olika modeller. Vad mer är värt att tänka på? Mät inte din fot på morgonen då foten är utvilad och mätningen kommer inte att vara precis. US, UK, EUR OCH CM är samma.


UK-storlekssystemet är betydligt krångligare än EU-systemet. Dels så börjar graderingen från en standardiserad nollstorlek som är tum lång, eller ca 1cm. Inte nog med det, utan då går man upp till storlek som gäller för barnstorlekar, sedan börjar man om på storlek igen.


Kliv av papperet och mät mellan de två punkterna så får du måttet på just din skostorlek. Du kan använda måttet för att hitta din storlek i skotabellen på nätbutiken. Mät runt det bredaste stället på din vad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg