tisdag 30 oktober 2018

Svalbard reseguide

Svalbard ligger halvvägs mellan Norge och Nordpolen. Under den mörka perioden kan du se vackert norrsken och mellan den april och augusti kan du uppleva midnattsol. Däremot är det dyrt för matbutiken och restauranger att importera varor från fastlandet. En kaffe latte kostar kr, en fatöl (l) kr, en drink kr.


Svalbard reseguide

Vill man hellre dricka mjölk finns en liter sådan i butiken för 2kr. Alla har vi våra resedrömmar. Fyra arter utgör procent av fågellivet: Spetsbergsgrisslan, stormfågeln, alkekungen och den tretåiga måsen. Planera semestern till Norge. Inspireras och få tips om boende och vart du ska åka om du vill åka skidor, uppleva fjordarna, vandra eller se norrskenet.


Boka ditt flyg till Longyearbyen snabbt och billigt. Välkommen till Vietnam, ett resmål med frodiga risfält och praktfulla berg, underbara stränder, uråldriga pagoder och en fängslande kultur och historia. Allt du behöver veta om Mallorca.


Från den april till den augusti är det midnattssol, det vill säga att solen inte går ner alls. Utmärkt fiske, små undangömda fiskebyar och otrolig natur har placerat Lofoten på kartan. Hyr kajak och paddla mellan öarna, få ditt livs fiskefångst på. There was not an exact match for the language you toggled to.


You have been redirected to the nearest matching page within this section. Har du turen med dig så få du se dig en vit och lurvig jätte vandra förbi. Med båt kan du ta dig till många av de ställen som är svåra att nå på annat sätt. Please remember, if you are bitten by the Polar bug, it’s harmless even though it will remain in your body for a long time!


Svalbard reseguide

Nordkap (eller Nordkapp, som man skriver på norska) ligger långt upp i västra Finnmark, just där Atlantens och Norra ishavets iskalla vatten möts. Vi använder cookies för att personalisera innehåll och annonser, för att använda sociala medier-funktionalitet samt för att analysera besökstrafiken. Gick sen in till byn där vi inspekterade kyrkan och ett museum. Till lunch blev det oxfilé på Huset som är en restaurang i ett hus där man får lite the shining känsla där det ligger helt ensamt i det karga landskapet.


Nej inte direkt svarar jag, säkert med lätt panik i både röst och blick. Men att det skulle kännas läskigt har jag inte riktigt förberett mig på. SÅ MÖJLIGHETERNA ÄR MÅNGA, men du ska veta att du alltid kan känna dig trygg att med Expeditionsresor får du någonting utöver det vanliga! Nu har jag skrivit en matig (he.he) guide över vart du ska hänga, äta, dricka och.


Landskapsmässigt liknar Norge Sverige, bortsett från en viktig sak: Från söder till norr har Norge ett heltunikt fjordlandskap. Sognefjorden norr om Bergen är en. The Norwegian Polar Institute has now released digital map data from Spitsbergen , Jan Mayen and the Antarctic for download. Det är inte för inte som Irland kallas för den gröna ön.


Det är ett oerhört vackert land med sina berg och dalar, mjuka kullar, vilda kuster och orörd natur. Välkommen in till Sveriges bästa inspirationskälla och mötesplats för resenärer! Festa på en georgisk kyrkogård eller hoppa på första bästa buss i Shanghai.


Svalbard reseguide

Frida Södermark samlar på länder menar hon att resor sällan handlar om platserna i sig. Det viktiga är vad du gör och upplever. Vi tipsa om hur man tar sig dit, hur man tar sig runt, boende, restauranger, shopping med mera. Det är fruktansvärt, ogästvänligt, men samtidigt så vansinnigt vackert och lockande. Engelskt bubbel utmanar Champagne!


Plan your holiday in Norway with free guides and videos. Följ med och upptäck Grape England. Learn about fjords, northern lights, midnight sun, where to stay, walking, fishing and more.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg