måndag 29 oktober 2018

Mångkultur fördelar

Termen mångkultur används ofta för att beskriva samhällen som bär inslag av eller innefattar många olika kulturer, exempelvis på grund av immigration. Skillnaderna kan orsaka oro för att nationen ska förlora sin identitet, men också kulturella utbyten som ger fördelar till de olika grupperingarna. Utredningens samtliga delar handlar om det finländska arbetslivets styrkor – kunnande, säkerhet och samarbete. Vill man gräva vidare i dessa ämnen (på svenska) och relaterade sådana kanske Kritikkulturen av Kevin MacDonald kan passa. I går presenterade han resultatet i sin doktorsavhandling vid Samhällsvetenskapliga fakulteten i Lund.


Mångkultur fördelar

Ett mångkulturellt samhälle kännetecknas av att utbyten mellan olika kulturer sker och att detta påverkar samhällsutvecklingen. Mångkultur förs i princip alltid fram som något positivt. Att något faktiskt kulturellt utbyte faktiskt sker, som påverkar det svenska samhället är svårt att se. Normer som avviker från svenska socialliberala, brukar snabbt förklaras som icke önskvärda. Men jag kanske är helt ute och cyklar, för mångkultur kanske är bra.


Jag kan dock inte se någon annan otvivelaktig fördel än att vi får hit en massa bra matkultur. Allt annat är flummigt PK-jidder i mina öron. Men finns det något riktigt positivt med mångkultur ? Interkulturell innebär att personerna som finns i ett mångkulturellt sammanhang agerar tillsammans. I en interkulturell undervisning ligger fokus på en undervisning som ger kunskaper, färdigheter och attityder hos varje deltagare, och utvecklar en mer positiv inställning till andra kulturer.


Mångkultur fördelar

Det finns oerhört många fördelar med mångkultur. En av dessa är att när olika kulturer möts så tvingas respektive. Hela projektet med mångkultur och massinvandring har ju sålts in som att det till sist (om inte omedelbart) också ska gagna oss. Löfvens lilla ”ansträngning” börjar verka allt annat än liten och Reinfeldts ”tack för att ni valde Sverige” har blivit ett groteskt skämt. Så, när kommer förtjänsten?


Att mångkultur är liktydigt med betydande samhällsproblem och ett hot mot den samhälleliga solidaritet som måste till för att ett samhälle alls ska kunna fungera, är en vetenskapligt bättre underbyggd hypotes än uppfattningen att mångkultur leder till samhällsintegration. KD-ledaren Busch-Thor angriper också ” mångkultur ” i sin fortsatta politiska vandring. Hon slår fast att ” mångkultur är inte bra för Sverige”.


Den ”måste stoppas” sa hon till Expressen. För det andra diskuteras mångkultur ofta som en ”invandrarfråga” – där invandrare, till skillnad från svenskar, framställs som ”etniska”. Invandrarnas kultur kan sedan framställas som både exotisk och spännande men också som ett problem som är orsaken till kulturkrockar och konflikter. Ingen kan förneka att mångkultur och massinvandring är en realitet i dagens Sverige.


Det har dock inte alltid varit så. Vårt lands befolkning är homogen, inte bara i fråga om rasen utan också i många andra avseenden”. Listan med nackdelar har sammanställts av signaturen Kapten Krok. Läs mer om verklighetens Sverige som är baksidan av den av politikerna naivt teoriserade mångkulturen.


Svenskar är mycket mycket snart MINORITET i sitt eget lan det går inte att hindra längre. Ge upp, allt är förstört. Men även denna möjlighet är borta inom en generation.


Konstnärsnämnden fördelar statliga stipendier och bidrag till enskilda konstnärer inom bild-, form-, musik-, dans-, teater- och filmområdena. Stödet riktas till yrkesverksamma konstnärer, i första hand sådana utan fast anställning. Bidrag ges i form av arbetsstipendier, projektbidrag, resebidrag och bidrag till internationellt. Forsknings-, utvecklings- och expertinstans inom området för.


Bara en tredjedel av arbetsgivarna ( ) och andra personer i yrkesaktiv ålder ( ) bedömde att arbetsplatserna förstår att utnyttja kompetensen hos anställda från andra kulturer. Men vi som tror på ett öppet, tolerant och pluralistiskt samhälle måste bli bättre på att peka på de fördelar som nämns i denna artikel – och även kunna prata om och hitta lösningar till de negativa effekter som faktiskt kan uppstå på kort sikt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg