måndag 15 oktober 2018

Koppla lampa med sockerbit

Gör årets bästa fyn köp online nu! Markslöjd till kampanjpriser. Handla tryggt på Chilli. Hur ska sladdarna sitta om man kopplar till en sockerbit ? Fynda lampor nu - Fri frakt!

Vi har testat det med en annan lampa med samma kontakt och det funkar hur bra somhelst. Om du köper ett jordat sådant uttag som du länkat till och kopplar det fel med elen avslagen. Spänningssätter allting och inser att en av lamporna i din armatur har gått sönder. Tar en stol och kliver upp för att byta lampa och där sitter du, fast kan inte röra en muskel och sedan dör du både smärtsamt och långsamt.


Gjort det ett flertal ggr men inte med jordade kontakter i bilden. Som ni ser på bilden så har jag en sockerbit som ska kopplas till själva lampkontakten men lampkontakten har sladdar men sockerbiten bara två. Kan inte montera ihop min ikea lampa – Blir snart GALEN!


Troligtvis så sitter det en liten sockerbit i lampan , och så har du en sladdstump med.

Likaså om du ska koppla ur en apparat som du misstänker är sönder eller kan. Att koppla in en lampa med en sockerbit är något som vem som helst får göra, man kan om man känner sej osäker. Tror den också är skruvad till en sådan där sockerbit (?) i lampan. Eftersom Ikea säljer dem och till och med jag kan koppla ihop det utan att dö.


I en vanlig sockerbit kopplar man brun mot brun blå mot blå men denna. Men det är en förgrening jag menar vet han hur man kopplar den? Har varit och frågat på vad jag ska göra med min konstiga tv-kabel som verkar vara dragen lite hejvilt och hursomhelst. Killen med kunskaperna skulle ringa imorgon.


När jag öppnar kartongerna ser jag att sladden inte är ihopkopplad med lampan. Precis varit och köpt nya taklampor. Från sladden kommer det en blå och en brun tråd(hjärnsläpp för rätta ordet). Dessa ska kopplas till ett vitt hölje på lampanordningen med fyra småskruvar där det står ett L på ena sidan och ett N på andra. For the Love of Physics - Walter Lewin - May Duration: 1:01:26.


Lectures by Walter Lewin. Har tittat på baksidan av en lampa från Clas Ohlson med sladdar (se bild nedan) och då har de en sockerbit med bara ingångar. Har dock läst på nätet att man inte skall koppla via sockerbit utan parallell koppla.

Det enda den gör är att den svänger om anslutningarna. Om det hade varit i en likströmskrets hade funktionen skapat en polvändning. Korsomkopplaren används i kombination med två trappomkopplare för att manövrera en lampa. Syftet är att kunna manövrera en lampa från tre olika platser, exempelvis i ett stort rum med tre ingångar.


Klas II produkter är märkta med symbol. Kruunupistorasia saa käyttaä vain luokan II vaatirnukset yäyttävissä tuotteissa. Det är fyra lampor – en sol taklampa som ska i barnrummet (taket).


Koppla flera lampor till en stickpropp El, VVS och bygg. Om det du kallar sockelfästet är en vanlig sockerbit så ska det vara lätt att. Jag har en gammal jugend lampa med jättedåliga kablar i. Med EIO:s app El elektriker kan du göra en självtest. Sladdströmbrytare är avsedda för flyttbara lampor.


Smidig inkoppling i lampor. Färdigkopplad med lampkontakt. Lampsladd för montering på plint.


Det är alltså inte 220V- lampor i slingan utan typ 12V (eller 19V eller vad det nu är, i alla fall mycket lägre än 220V). Att seriekoppla lampor för 220V och sedan ansluta dom till 2är helt fel. Skall du driva två st 220V- lampor i seriekoppling så skall du ha 440V att driva med. Tre st och du skall 660V osv.


Jag har bestämt för mig att man kan skarva lampsladd med så kallad sockerbit , men jag hittar inga sådana när jag klickar runt på Clas Ohlson. Inköpt på Clas Ohlson för 3kr (Länka). Sockerbit All rights reserved.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg