fredag 2 november 2018

Hven whisky recension

Extra roligt att Henric Molin och Co valt att buteljera en whisky som inte är allt för dyr, men som samtidigt är en njutning att dofta och smaka på. Tycho’s Star är buteljerad på plats och är varken kol- eller kylfiltrera likaså inga tillsatta färgämnen eller andra tillsatser. TasteNote är en mötesplats för whisky -intresserade. Här kan du träffa nya vänner, läsa om whiskynyheter, hitta olika whisky -evenemang och mässor, läsa de senaste från dryckesindustrin och sist men inte minst skriva och ta del av tastenotes. Detta ger oss trygghet att förmedla vår whisky till våra konsumenter, producerad på ett säkert sätt med sensorik i fokus.


Hven whisky recension

Ven har ett av världens minsta kommersiella Pot Still destillerier och laboratorier. I admit put me off a tad initially) and a waxy, alchemical-looking bottle of it will set you back about £50. Though scaled up to 70cl it’s more like £70. Som en treårig whisky är det naturligtvis dyrt, men som förstautgåva kan det mycket väl vara en oerhört god investering på sikt.


Eftersmaken har blivit än brutalare, vilket bara är att applådera: kryddblanding, citronolja, dyr laktrits, smutsig oljighet. Sammanfattning: det här är en väldigt bra whisky. Spirit of Hven erbjuder guidade visningar i destilleriet. Jag har fått förmånen att prova denna whisky och kan inte säga annat än att jag är mycket imponerad.


Hven whisky recension

Denna batch består av fat som blandats samman där sädesreceptet (Mashbill) bestod av 7 råg, 1 vete, majs och korn. We’re back on Sweden for more of their whisky from Spirit. Destilleriet som är beläget i utkanten av Tuna by nära Norreborg på ön Ven i Öresund ligger verkligen i framkant när det gäller nya, innovativa och spännande släpp.


Vi har provat whiskyn och kan inget annat än att rekommendera ett köp av denna trevliga och spännande whisky. Att det är en häftig flaska gör inte köpvalet mindre svårt. Totalt fat har blandats och spätts till alkohol.


Den första i sitt slag även om ödestilleriet undan för undan smyger in allt mer rökwhisky i sina officiella utgåvor. Alkaid rår såklart inte på Smögen som är Sveriges renodlade rökkung a la Islay (gjord på skotskt rökkorn). Hven har sin egen rökstil som inte påminner om skotsk öwhisky. Här bjuder Allt om Vins expert Andreas Grube på bra val - alla under 3kronor. Vi hyrde cyklar och det var fint att cykla överallt.


Dock en liten varning för tandem till barnen, den gick ibland lite för fort. Observatoriet var spännande. Dessa var våra favoriter. Ty svårt är det att göra whisky , ännu svårare att få till ett gott resultat på den astronomiskt korta tiden fyra år. Vi har valt att kalla denna singelmalt whisky för Sankt Claus.


Hven whisky recension

Givetvis med en viss koppling till helgonet Sankt Nikolaus, skyddshelgon för bland annat sjömän och fiskare, några som vi gärna skänker lite extra tanke och värme nu när vinterstormarna börjar vina kring vår ö och haven börjar skumma av böljande vågor. Förutom whisky tillverkas även andra sorters starksprit. Whisky i aorta och på Hven.


Andra produkter är Hven Organic Vodka, Hven Organic Aqua Vitae, och två olika sorters ekologisk snaps (schnapps). Ta en titt på vår webbsida och köp produkten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg