torsdag 1 november 2018

Svalbard utflykter

Svalbard ligger halvvägs mellan Norge och Nordpolen. Glaciärvandring Klättra i dem, åk skidor på dem eller bara förundras över dem - vad du än väljer går det inte att undvika glaciärernas enorma kraft. Rekommenderas verkligen.


I Camp Barentz får vi låna tåliga kläder. Den som önskar får hjälpa till att sela hundarna innan vi får en kort introduktion i hur man kör hundspannet. Under glaciären Scott-Turnerbreen bildar smältvattenkanalerna varje år en imponerande isgrotta.

Utflykten behöver förbokas innan resan. I februari grävs ingången fram av researrangörerna. Hör med oss så tar vi fram förslag på utflykter för den perioden ni önskar resa.


Norrskenssafari med snöskoter. Mer info inom kort Pris ca. På kvällen erbjuds det bankett i gymnastiksalen.


Upptäck denna spännande kontinent under en nästan magisk tid på året och ge dig ut på utflykt i vildmarken men bo bekvämt på nyrenoverat hotell. På vår resa besöker vi bl.

Pyramiden och upplever djurlivet vid Nordenskiöldglaciären. Från maj till september färdas våra tre små expeditionsfartyg som endast tar och passagerare genom denna arktiska vildmark med gnistrande glaciärer, sagolika fjordlandskap och dramatiska bergskedjor. På hotellet finns rökfria rum och sviter som är inredda i en ljus och behaglig stil. Har du turen med dig så få du se dig en vit och lurvig jätte vandra förbi.


Med båt kan du ta dig till många av de ställen som är svåra att nå på annat sätt. Det är trevligt att bara promenera runt i byn, ta kort, njuta av vyerna, kanske ser du några renar. Här på RG ser det ju ut som om det är två olika länder - i alla fall var det så när jag skulle välja land när jag skapade tråden. Alkohol säljs till lägre priser än i fastlands-Norge i butiken Nordpolet.


Dess natur är unik och vissa kallar den arktisk öken. Här på toppen av världen ska vi utforska de vackra omgivningarna. Stadskärnan känns ovanligt skandinavisk för att ligga på den sjuttionionde breddgraden, med en fin utsikt över adventfjorden.


I den lilla shoppinggallerian Lompensentret finns flera klädaffärer med tonvikten lagd på friluftskläder. Stort utbud av kryssningar med. Longyearbyns citykärna är liten, men allt man behöver finns här.


Men is, kyla, och omedgörliga strömmar gjorde att de flesta som försökte nå längre norrut antingen gick en kall död till mötes eller fick avbryta sina expeditioner. Luckily for us, it’s possible to visit some of these. Vår lokalguide tar oss med på en halvdagstur genom den spännande historien, geologin, floran och faunan.

Ha detta i åtanke vid planering av ett eventuellt besök då naturen skiljer sig väldigt mycket mellan vinter och sommar och naturligtvis också möjligheten att företa olika utflykter och upptäcktsfärder. Hur lockar man turister till en kolmörk, iskall plats halvvägs till Nordpolen? Här finns mycket historia med övergivna gruvstäder och forskningsstationer som vår egen Adolf Erik Nordenskiöld grundade. Vi bor på unika Coal Miners’ Cabin där en gång gruvarbetarna bodde och som nu är nyrenoverat. Men utöver utomhusaktiviteterna så finns egentligen inte mycket annat att göra än att sitta hemma i lägenheten eller fika på någon av stadens, för antalet invånare, många caféer.


Så vi är mycket nöjda med vårt schema. Nu har vi haft ljust dygnet runt och vår Funchal går som tåget, säkert och lugnt. SEK per person för en heldagsutflykt.


Utbudet av utflykter varierar beroende på säsong och platserna är begränsade, så ett tips är att boka i god tid för att inte riskera att.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg