fredag 2 november 2018

Vad finns att göra på mauritius

Mauritius är ett Prisvärt paradis. Välkommen till Globetrotter. Gratis bokning, fantastiska priser. Vi förhandlar så att du slipper.


Dels för att du kanske kommer att göra av med en ganska stor summa pengar på flygbiljetten dit, men också för att du i framtiden måste vara beredd på att det blir svårt att hitta något annat resmål som tål att jämföras med detta paradis.

För det finns verkligen massor att göra. I det hör inlägget får du ett litet smakprov på vad du kan hitta på när rastlösheten sätter in. Här finns de bästa resguiderna, smartaste restipsen och inspirationen för din drömresa. Varje dag har Allt om Resor nya inspirerande reportage om härliga och spännande resmål, vackra bilder, senaste nytt inom resvärlden och massor av handfasta tips och råd för att göra din semester fulländad. Du skyddar dig enklast genom att använda myggstift på kvällarna och ha luftkonditioneringen igång nattetid.


Här möter du mat och kultur från världens alla hörn i en salig mix eftersom lokalbefolkningen har sitt ursprung i praktiskt taget hela världen. Det finns inga vanliga hotell och absolut inga vandrarhem. En möjlighet att bo lite billigare är att hyra en lägenhet.

Människor som vill hyra ut går ofta längst strändernas gator och kontaktar turister. Det viktigaste är att du kommer ihåg att dricka mycket vatten när du besöker denna paradisö – värmen gör att det är lätt att bli uttorkad. Drick dock inte kranvattnet utan köp vatten på flaska, för att undvika att drabbas av s. Hej och välkommen till På vift! Jag heter Cathinka och driver bloggen På vift!


Jag älskar att resa och min kamera har lärt mig att resa inte nödvändigtvis behöver innebära timmar på ett flygplan och ett tömt bankkonto utan lika gärna kan vara tre steg ut i trädgården. I öns stora shoppingcenter hittar du allehanda märkesbutiker men det är också spännande att besöka de mindre, lokala butikerna eller kanske köpa något fint av en gatuförsäljare. Nyfiken på vad som väntar på den lilla paradisön mitt i Indiska oceanen? Den vita sanden är mjuk, men vill man undvika att trampa på koraller är det en bra idé att införskaffa ett par plastskor. Landets regering har medvetet jobbat för att göra ön till ett exklusivt resmål.


Diskoteken finns i Grand Baie på nordkusten. Men vad finns att göra där? Ta med böcker, snorkel, kortspel och din favoritperson. Vila och njut, är våra bästa tips. Om det känns för avslappnade för din personlighet, spana in denna lista med våra åtta saker som du även kan göra på Maldiverna.


Att resa på nyår börjar bli allt vanligare, börjar Svensken möjligtvis bli nyfiken på vad som finns utanför comfort zonen?

Här är tips på saker att göra på nyår om du känner för att resa iväg. Res upp till fjällen eller iväg till Gotland. För dig som vill vandra på Kap Verde finns förstås mycket att se.


Här finns möjlighet att hyra en lokal guide för att göra vandringen intressantare. Hör med ditt hotell eller resebolag, de känner garanterat till vart du får tag i en bra guide. Passa gärna på att snorkla och se vad havets invånare har för sig. Vill du uppleva något spännande som går långt tillbaka i swahili-folkets kultur kan du testa på att segla med en dhow.


Med ett litet segel tar du dig fram på vattnet som man gjorde för flera hundra år sedan. Höst i Sverige - vad ska vi hitta på ? Det var ju inte så längesedan det var sommarlov så när höstent kommer är det kanske skönt att stanna hemma. Men något vill man ju göra , en dagsutflykt eller en övernattning på något roligt ställe. Här får du lite tips och inspiration! Du väljer själv hur pass aktiv du vill att din solsemester ska vara!


På Malta finns det något för alla.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg