torsdag 5 september 2019

Sy märken på uniform

Hur långt ner från sömmen är det flaggan ska sitta och hur långt under den ska. Men vafan sy på märken själv! Sitt och ät godis och ha några att konversera med så kan det tom.


Du ska ju slita lite för att få bära din uniform. Tycker jag i alla fall. Säkerhetsnålarna använder du för att fixera märket på rätt plats innan du börjar sy.

Ta för vana att ha med ett litet sy -kit i plånboken i fält för att laga hål, sy fast knappar, etc. Mini sy -kit medföljer ofta med exklusiva skjortor. Komplettera med extra mycket olivgrön trå svart sk björntråd och knappar, mm. Broderade märken har sin speciella charm men man måste tänka på att detaljer inte kan återges lika tydligt som när man väver eller trycker.


Har man ett märke som har en mycket oregelbunden form är oftast ett broderat märke att föredra eftersom man kan brodera en tunn kant och få ett bra avslut på märket. Höger krage = Hv-spegel. Soldatprovsmärke i vänster dragkedja på bröstet.


Dessa märken skall sys på enligt gällande instruktion. Service på högsta nivå och låga priser är en självklarhet.

Beställ pins, tygmärken eller andra märken från oss idag och bli en av alla våra nöjda kunder. Har du en bild av hur märket ska se ut? Skicka oss den, så tar vi fram ett förslag till dig. Vi älskar märken och kan med all rätt kalla oss Märkesspecialister.


Observera: Vi rekommenderar alltid att du syr fast våra märken efter fixering. Och kan du inte sy helt egna saker är alltså ett tygmärke en bra genväg att ta. Allt du behöver göra är att stryka på eller sy fast det på det plagg du vill göra lite mer personligt, eller varför inte fylla hela tygpåsen du brukar ha med dig till mataffären med coola märken ? Uniformen bärs vid representation, stabs- och inomhustjänst samt vid vissa skolor. Till daglig dräkt bärs alltid vapenrocken.


På lommeklappen sidder dit gruppemærke. Din årsstjerne skal du sy på selve lommen. Venstre arPå venstre arm sidder alle mærker fra ture, løb, lejre og spejdercentre.


Hent foto i høj opløsning af mærkerne og deres placering på uniformen. Syr du på maskin använder du antingen raksöm och syr en söm precis innanför ytterkanten eller så väljer du en sick-sack och syr över ytterkanten. Ju längre stygn du använder desto lättare är det att ta bort om det skulle behövas.


När ärmen börjar bli full eller att man funderar på att ersätta något märke brukar de märken som plockas av scoutskjortan placeras på en lägerbålsfilt. På så sätt så har man kvar alla märken och kan visa upp dem vid lägerbål. Atelje Kreativ Borderade Märken visar här hur du lär dig här hur du syr fast ditt märke för hand.


Ljudet är inte det bästa, jag vet.

Jag är nybörjare på att göra videor med kamera så jag hoppas du har förståelse med lite konstigheter. På vänster bröstfickslock på arbetsskjortor med bröstfickor. Vänster krage = Hv-spegel alt gradbeteckning. I avsedd hållare på fält- och värmejackor.


Någon som är händig och kan förklara hur jag ska göra? Märkena är såna tjocka som man fördärvar symaskinsnålar på ;) Sy i för hand javisst men då måste man ha sytråd i samma färg?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg