tisdag 17 september 2019

Ukraina konflikten 2017

Boka ditt Hotell i Ukraina online. Gratis bokning, fantastiska priser. Din bokning bekräftas på en gång! Snabbt och enkelt att använda. Enkel och säker bokning online.


Ukraina håller på att bli en så kallad frusen konflikt.

En konflikt utan lösning där våldet blossar upp med jämna mellanrum. Och båda sidor bryter mot uppgörelsen om eldupphör. Osäkert med Trump USA har stöttat Ukraina under hela konflikten men sedan Donald Trumps tillträde är det oklart vad som gäller.


Officiellt sett är de ryska militärerna i Ukraina där på semester. Men separatisterna i både Donetsk och Luhansk är helt beroende av Rysslan säger Gudrun Persson, Rysslandsforskare på Totalförsvarets forskningsinstitut. I en utredning av förhållandena på Krim anklagade FN:s människorättskommissariat i september ryska staten för grova övergrepp mot civila, gällande bland annat tortyr, orättvisa rättegångar och deportationer.


Sedan dess har konflikten mellan länderna blivit allt mer ansträngd. Kriget i östra Ukraina.

Oron för att ett inbördeskrig skulle kunna bryta ut är fortfarande väldigt stor, och därför måste hela situationen hanteras med varsamhet, genom diplomati och andra fredliga lösningar. Det handlar om pro-ryska och anti-ryska. Läs riktiga recensioner - boka nu! Eftersom av Ukrainas befolkning är etniska ryssar och ännu fler har ryska som sitt mordersmål, så vill de rysktalande ha kvar det ryska språket som ett officiellt språk i Ukraina. Det finns inga klara lösningar till konflikten men det finns bara vissa lösningar som man går ut med i massmedia.


Avtalet gick ut på att det skulle ske ett eldupphör. Ska man försöka ringa in vad konflikten i Ukraina främst är för sorts konflikt , så är det både en ekonomisk och en geografisk konflikt i den bemärkelsen att det handla om ägande av olika landområden. Dessa landområden påverkar ett land ekonomi. Man använder sig också av olika ekonomiska utpressningar för att få som man vill.


Här har vi beskrivit de största pågående konflikterna i världen, samt konflikter där FN är inne med sina fredsstyrkor. Du kan läsa om olika konflikters bakgrun hur länge de har pågått och vad FN gör för att lösa dem. Ukraina styrs av en president och premiärminister med regering, med separata lagstiftande (Verchovna Rada) och juridiska enheter. Landet har, alltsedan Sovjetunionens upplösning, den näst största militärstyrkan i Europa, endast överträffad av Rysslands. I andra delar av landet sprider sig väpnade konflikter mellan militär och en myriad av rebellgrupper.


Läs mer om konflikten i Kongo-Kinshasa här. I början av konflikten tog också proryska separatister kontroll över delar av sydöstra Ukraina. Kiev och västländer anklagar Ryssland för att vara drivande bakom upproret för att på så sätt destabilisera Ukraina med hopp om en ryssvänlig regering i framtiden.

Kreml har förnekat direkt inblandning. Det säger Rysslands president Vladimir Putin i en intervju med statsägda egyptiska tidningen Al-Ahram, där han ger sin syn på konflikten i Ukraina. Han är ovanligt tydlig i sitt resonemang och sett ur ett perspektiv där Ryssland är föga mer än en förlängning av Sovjet, så framstår den ryska politiken som helt rimlig. Det medförde att kosackerna på kort tid kunde etablera kontroll över större delen av Ukraina.


Den april gav Ukrainas regering en tidsfrist till de beväpnade grupperna i landets östra delar: Lägg ner era vapen och lämna de ockuperade byggnaderna innan. Konflikter med de polska härskarna blev oundvikliga.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg