fredag 6 september 2019

Vad är mångkulturellt samhälle

Den metoden är vanligast i enhetsstater, och är nära knuten till nationalism. Snarare kan vi säga att vi lever i ett samhälle där det finns kulturella skillnader. Om du däremot inte vill ha ett mångkulturellt samhälle är du i din fulla rätt att ifrågasätta andra kulturer.


Det får mig att undra vad han menar med ett mångkulturellt sammhälle. Helt klart skulle jag aldrig stödja ett samhälle där man inte har rätt att ifrågasätta kurdiska, eller svenska, kulturyttringar.

Det kan vara ett enbart beskrivande begrepp för att ett visst samhälle eller nation omfattar olika kulturer (etniska, religiösa, språkliga etc.), men det kan också förstås som ett normativt ideal med program för hur ett ” mångkulturellt ” samhälle bör ordnas och styras. Vad avses då egentligen när man, som för närvarande ofta. Mångkulturellt samhälle 1. Vad är ett mångkulturell samhälle Man kan säga att ett mångkulturellt samhälle är när människor med olika bakgrund arbetar ihop i samhället , exempelvis att busschauffören är från Indien och personen som sitter i kassan är från Somalia. Europaåret för aktivt åldrande och solidaritet mellan generationer (Äldreåret) av Europeiska unionen. Tanken med Äldreåret är att öka medvetenheten om att äldre människors insatser är en samhällsinvestering och en tillgång, där grunden är ett samhälle för alla åldrar.


Det centrala för mångkultur är nog det normativa i begreppet, bejakandet av mångfal anser Wickström, att det är önskvärt att samhället är pluralistiskt vad gäller etnicitet, kultur och religion.

Tanken är att ett sådant samhälle är mer berikande, att det gagnar alla. Ett mångkulturellt samhälle kännetecknas av att utbyten mellan olika kulturer sker och att detta påverkar samhällsutvecklingen. Att något faktiskt kulturellt utbyte faktiskt sker, som påverkar det svenska samhället är svårt att se. Normer som avviker från svenska socialliberala, brukar snabbt förklaras som icke önskvärda.


Vad är nackdelen med ett mångkulturellt samhälle ? Svar på allt är ett community-baserat forum där medlemmar kan ställa frågor om vad som helst. Vi har samlat många år av kunskap och publicerar nu detta för alla att ta del av. Ett bra samhälle är ett samhälle där det finns plats för alla, där var och en själv får välja hur hen vill leva sitt liv och med vilka ord hon eller han vill beskriva sig själv.


I ett sådant samhälle fokuserar vi på det vi har gemensamt i stället för det som skiljer oss åt. Syftet med denna studie är att belysa hur socialsekreterare som arbetar med utredningar rörande barn och ungdom uppfattar mångkulturellt socialt arbete. I denna studie är den valda frågeställningen följande: Vad innebär mångkulturellt socialt arbete för socialsekreterare som arbetar med utredningar rörande barn och ungdom?


Värdshusvägen Fittja gård T-bana Fittja Alltid fri entré! På vilket sätt är skolan betydelsefull för det mångkulturella samhället ? Hur skall skolan rent allmänt och övergripande arbeta i ett mångkulturellt samhälle ? Vilka problem möter skolan i det mångkulturella samhället ?

Vill också tillägga att det mångkulturella samhället då det är ett ganska nytt begrepp ( vad jag har förstått) så är det kanske inte så konstigt att det inte fanns förr, men det betyder inte att innebörden inte fanns (alltså t.ex. fanns gravitationen innan det trillade frukter i skallen på Newton) eller att det är oanvändbart. Till skillnad från vad man kan tro var det Högerpartiet som först av alla omfamnade idén om kulturell pluralism och bidrog i högsta grad till att forma den nya kulturradikala riktningen. En positiv syn på flerspråkighet innebär en förståelse för att flera språk kan utvecklas parallellt och tvåspråkighet har positiva effekter på barnens språk- och kunskapsutveckling. I dagens globaliserade samhälle är flerspråkighet en tillgång för individen och för samhället , en nyckel till internationell arbetsmarknad. Den frågan är på sätt och vis trivial.


Alla vet vad ett samhälle är – en grupp människor som permanent bor och verkar på ett visst ställe, inom en avgränsad geografisk region. Sverige är ett samhälle.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg