torsdag 31 mars 2016

Byta norwesco till perilex

Jämför pris på produkter och återförsäljare inom renovering och bygg. Hitta rätt produkt till rätt pris. Jag ska byta min spis med norwesco -kontakt. Att byta maskiner hemma kanske inte känns så viktigt.


Byt till en kondenstumlare om du inte har det.

Jag vill installera en ny spis med induktionshäll som har. Ofta är den där norwesco -kontakten kopplad till två olika fas-ingångar, och i så fall går det att koppla om till ett perilex -uttag också. Det där anser jag är en våldsam övertolkning. Norwesco-uttag 2-fas till induktionshäll? Om det dras till in spets rättsligt så tror jag inte det håller att en garanti faller med att man klipper bort en stickpropp eller byter den.


I alla fall inte om man inte har en blin och stum försupen advokat som tar svart betalt av motparten. Förkopplad till kopplingsdosa med kopplingsklämmor.

För utanpåliggande montage och montage på innfälld dosa. Frågade på el-giganten om man kunde få en induktionsspis med Perilex -kontakt och där blev svaret nej. Stickkontakt eller stickpropp, till vardags kallat kontakt eller stöpsel, syftar på han-delen av ett kontaktdon för hushållsbruk. I Sverige är perilex standar varför det ens säljs spisar med norwesco är oförståeligt.


Kort sagt skulle jag rekommendera dig att köpa en spis med perilex istället men om beställningen inte går att ångra får du först kontrollera om spisen klarar trefasmatning och sedan om det går att byta kabel. Jag kan dessutom tycka att fast anslutning är att föredra i alla lägen. Då ringer de elektrikern när de ska byta spis och då blir det rätt direkt! Istället för att säljaren agerat elektriker och sålt in en fin 3~ spis till någon som endast har 1~ hemma.


Sedan har mitt uttag i väggen ( Perilex -kontakt) 5st stift: 3st faser, nolla samt jord. Köper jag en induktionsspis så kommer inte kontakten att passa, utan då verkar det vara en stiftig kontakt som gäller. Om man har en spis men vill byta den, måste man ha en elektriker till att koppla in. Om vi snackar om att peta in perilex stickpropp i uttag eller.


Smart övergång från Perilex för tillfälligt fas uttag till tex golvslipar, byggcentraler och andra större maskiner vid renovering. Jag skulle ha klippt och bytt kontakt till Perilex om spisen kan. Vissa modeller har även s.

Spisvakt med Värmevakt. Värmevakten känner av värme på spisens häll och bryter strömmen till spisen om den upptäcker temperaturer som är farligt höga. Detta skyddar mot brand genom överhettning, exempelvis matolja som kan fatta eld om den överhettas.


Om inte spisens plattor stängts av när timertiden gått ut bryter spisvakten strömmen till spisen, på så sätt undviks till exempel torrkokning. Till perilexuttag och fempoliga CEE-uttag skall samtliga ledare som uttaget är avsett för vara anslutna. Anledningen till att montaget inte är tillåtet är att om ett bruksföremål, vars funktion är beroende av en neutralledare, ansluts till uttaget så uppstår en frisvävande neutralpunkt eftersom neutralledaren saknas.


Perilexuttag infällt A, E-vit, Halogenfri Används för spisar,spishällar etc. Det är viktigt att använda rätt dosa med tillräckligt djup till detta infällda perilexuttag, det blir trångt med tex st FKannars. Bra dosor till detta ser du nedan. En spis kan anslutas till elanläggningen på olika sätt. Det finns bland annat spisar med enfas- eller trefasanslutning, stickpropp eller fast installation.


Ta gärna ett foto av anslutningen bakom din spis och ta med till affären så hjälper försäljaren dig att välja en spis med en anslutning som passar hos dig. En felaktigt e-postadress, ett felaktigt användarnamn eller lösenord har angetts. Du kan logga in med ditt användarnamn i stället för e-postadress om detta fel. Perilex är produktnamnet för en typ av fempoligt kontaktdon som är vanligt förekommande vid trefas-anslutningar till spisar och spishällar. Perilexkontakten finns i A- och A-utförande.


Det jag undrar över är att det står att den ska ha 230V, men det sitter en 3-faskontakt på den. När jag frågade förra ägaren sa denne bara att det skulle vara standard.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg