onsdag 23 mars 2016

Rest efter tröskning

Tröskning är första steget efter skörden där säden bearbetas före skakverket och vindsiktningen, som skiljer stråna och agnarna från kärnan. Det skedde förr genom att säden blev slagen med en slaga på en loge. Skapa konto med e-post.


Fyll i din e-postadress och ett valfritt lösenord för att skapa ett konto. Du kan sedan börja spar ord i egna listor direkt. Vi behöver hjälp att hitta en lösning till Kvar efter tröskning ! Vet du vad det kan vara? En ärtreva är en rest efter tröskning. Annons: synonym ärtreva, korsordshjälp ärtreva, saol ärtreva, betydelse ärtreva,.


Massan börjar snabbt jäsa och efter 2-dagar har det fina, mogna fröet befriats från sitt geléhölje och sjunkit till botten, medan fruktmassa och omoget frö stigit till ytan. Häll på mer vatten, skaka om, låt det mogna fröet sjunka och häll försiktigt av resten. Olsson i Valla tillverka kastmaskiner samt senare också mera utvecklade rensmaskiner, gödselspridare och under någon tid även tröskverk.


Rest efter tröskning

Efter tröskning Då är vi snart klara med all tröskning , har nu bara bönor kvar men det hoppas vi på att kunna börja tröska i slutet på veckan. Men bara för att man har tröskat så är inte arbetet slut det är fullfart på alla plan. Tröskning skedde i äldre tider på åtskilliga enkla och ofullkomliga sätt.


Summers msg, kultivator 12. Ett sådant, som var vanligt i de gamla kulturländerna kring Medelhavet och senare använts vid t. Sverige, var att över den på tröskplatsen utbredda säden rida eller driva hästar, som därvid ut-trampade säden. Auktioner borrning, tröskning , skärning EGT begagna annonser för auktioner borrning, tröskning , skärning EGT begagnat till försäljning på Europa. Eller frys in och använd vid ett senare tillfälle. Mögelost passar inte lika bra att frysa in, så se till att använda den så snart som möjligt efter julafton.


Rest efter tröskning

Perfekt i toast med grönkål och julskinka eller som topping på salladen. Efter frost lönar det sig därför att uppskjuta tröskningen tills eventuella gröna frostskadade frön torkar och inte onödigt belastar torkningen av skörden. Tröskning vid lämplig tidpunkt medför inga problem om det råder uppehållsväder och växterna har mognat jämnt. Tröskning kallas det ju när de ätliga delarna av säden, kärnan, (eller andra grödor) lossas från det oätliga höljet (agnar) som omger den. Man pratar ju om att skilja agnarna från vetet.


I Sverige skedde tröskningen förr i tiden som ni vet genom att man slog säden med en slaga. Flygbilder som visar årets tröskning på Lundby gård utanför Trädet. Det har varit hektiska veckor med fint väder men nu börjar tröskning och. Jag har klarat mej länge utan de vanliga förkylningarna i vårsådd och tröskning så jag blev litet oförsiktig och drog inte på långkalsongerna i tid.


Halsen kändes litet sjuk men jag fattade inte att genast bli försiktig och så gick det som det gick. Tröskan höll ihop utan problem efter bytet av skakararm och det var lättröskat i. Sv: Problem med spill vid tröskning ! En sökbar meänkieli-svensk ordbok på nätet som är öppen för nya ord. Kom, sök och medverka till att bevara och förnya det tornedalsfinska språket!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg