torsdag 24 mars 2016

Historiska personer som förändrat världen

Här kommer en hyllning till tio kvinnor som förändrade världen och på ett eller annat sätt banade väg för kommande generationer genom sin envisa kamp. Urvalet baseras på kvinnor som varit aktiva de senaste 1åren, och vi har försökt få till en spridning sett till både tidsperiod och inom vilket område de verkat. Vår värld är i ständig förändring och det finns många enskilda episoder som gjort avgörande avtryck genom mänsklighetens historia.


Här har vi samlat händelser som förändrade världen , och som än idag påverkar våra liv. Newsner ger dig nyheter som berör! De här personerna har bevisat att en inte som måste vara i en viss ålder för att göra skillnad. Dessa unga, ja hjältar, har förändrat världen till det bättre. Mongolhärskaren Djingis khan har ofta kallats världshistoriens största erövrare, för han lämnade verkligen ett enormt rike efter sig, det största som världen dittills skådat.


Men vem var egentligen denna ökända och mytomspunna historiska gestalt som under sina erövringskampanjer orsakade miljontals människors död? Tio i topp: Historiens viktigaste uppfinningar Vi korar historiens viktigaste uppfinningar. Läs om kandidaterna – och rösta på din favorit. Vad som drev honom till detta och vilka själskval han genomgick kan vi inte veta.


Under en av dessa grottvistelser kom en röst till honom. Rösten sa orden som skulle förändra världen : ”Du är Guds sändebud. Jag stod upprätt men kröp då ihop på mina knän”, skall Muhammed ha berättat. Händelserna som fick världen att stanna. Historia Nu erbjuder ett blandat ämnesurval, som sträcker sig över alla historiska epoker och geografiska områden.


Vi tycker såklart att det är kul om texterna kommer till så stor användning som möjligt så länge nyttjandet inte missbrukas. Kontakta oss om du har frågor. För användning av texterna i avsnitten om Världens länder (hi, ge och sh) hänvisar vi till Landguiden som drivs av Utrikespolitiska institutet.


Här är fotona som spridits över världen – och kommit att stå för så mycket mer än bara det som syns på bilden. De har förändrat världen , och vi kommer aldrig att glömma dem. Varning för starka bilder.


Förlamat geni har retats med världen i år. Vetenskapshistoria Ny studie slår fast nollans ålder. Ferdinand och Isabella av Spanien var de som startade Spanska Inkvisitionen, och jag tycker att den har haft en stor påverkan på världen inte bara för att de var så mäktiga och faktiskt utförde det här i ett så stort rike, inte heller vill jag ta med det här för att de var så högt uppsatta. Sju svenska uppfinningar som förändrade världen Sverige är hemvist till några av världens viktigaste uppfinningar som både har underlättat teknisk utveckling och förenklat vardagen för miljontals människor.


Historiska personer som förändrat världen

Någon som förändrat världen (ett krav, ska ha förändrat mycket) men inte många vet om? Helst inte dessa überkända, typ Ghandi, vi vill ha lite alternativ så vi inte misstag om någon som vi kan ta reda på mer. Man kan ju rätt mycket om Ghandi. En förändring som påverkar, inte bara de flesta delar av den mänsk­ liga tillvaron, utan även människans omgivning, andra arter och planeten vi lever på.


Vilken är er favorit person som har förändrat världen till något bättre? Kvinnlig rösträtt, bättre sjukvård och kvinnors rätt till utbildning – inför internationella kvinnodagen har Expressen tittat närmare på nio historiska personligheter som förändrat världen. TA:n Tidsalven som vill bli historieprofessor.


För att bli historieprofessor behöver man kunna mycket om historia. I tidsborgen finns en tidsmaskin som man kan åka tillbaka i tiden med för att inhämta information om historiska personer och händelser. PERSON - och LOKALHISTORISKT FORSKARCENTRUM OSKARSHAMN Uppfinningar som förändrat världen En uppfinning kan spela en stor roll i den historiska utvecklingen Stigbygeln gav ryttaren den stabilitet han behövde för att kunna strida till häst. Tack vare detta kunde de tungt utrustade rid-darna behärska slagfälten under medelti-den. I kvinnodagens anda minns vi kvinnorna som förändrat världen till det bättre.


Kan du namnen på de här enastående kvinnorna? Som besökare på Nyhetersamtycker du till användandet av s. I denna veckas av kulturkollos utmaning vill de att vi ska diskutera personer , saker och händelser som har förändrat världen. Jag gör mitt bästa genom att välja dessa frågeställningar utav dem som de har valt. I sommarens PExtra pratar vi varje torsdag om historiska händelser som förändrat världen , tillsammans med Sveriges radios reporter Tommy Johansson.


Historiska personer som förändrat världen

I dag tittar vi närmare på penicillinet och dess betydelse för mänskligheten. Många feminister kämpade även för att förändra de allmänna uppfattningarna om kvinnors sexualvanor. Eftersom det i allmänhet betraktades som mer acceptabelt för män att ha många sexuella kontakter, förespråkade många feminister sexuell befrielse och samlag med många olika partners i njutningssyfte.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg