fredag 11 mars 2016

Sluta med nikotin biverkningar

Du kväver dig långsamt till döds med rökningen och det är väldigt plågsamt så oavsett hur du mår nu så blir det inte värre! Sluta att tillföra kroppen någon form av nikotin utan acceptera att du inte är någon nikotinist längre! Sjukvården har ingen hjälp och ingen annan kan hjälpa dig heller utom du själv!


M ånga reagerar väldigt olika när de slutar röka eller snusa, men ingen som använt någon form av nikotin -produkt under en längre period kommer undan helt opåverkad. Men även om abstinensbesvären kan vara väldigt jobbiga är det värt det.

Läs om vad som händer med kroppen när du slutar röka. Beroende på hur allvarligt ditt beroende är kan du känna av biverkningar av att sluta snusa inom några timmar. Abstinensbesvär brukar gå över inom en eller två veckor men kan hålla i sig i månader.


När du slutar med nikotin kommer du antagligen att känna att något saknas i ditt liv och kanske till och med abstinens. Det ska man ha respekt för och ta på allvar. Reaktioner som irritation, magont, stress osv är vanliga. Men tänk på att de fysiska och psykologiska biverkningarna avtar efter ha.


Vilka fördelar kan jag få av att sluta snusa?

Varför vill jag sluta snusa? Börja med att minska mängden snus du använder. När du har bestämt dig för att sluta är det bra om du sakta minskar mängden snus du använder.


Då vänjer kroppen sig vid en mindre mängd nikotin innan själva snusstoppet. Andra avvänjningssymtom och biverkningar. Att sluta röka kan även ge andra besvär som inte är fullt så vanliga som de utsättningssymtom som orsakas av att kroppen slutar få nikotin. Några sådana kan vara huvudvärk, svettningar och hjärtklappning.


Om du skulle uppleva några av dessa är det viktigt att du kontaktar din husläkare. Slutar du använda nikotin , så upphör också effekterna. Nikotinets effekt är tillfällig.


Det är viktigt att komma ihåg att nikotintuggummi alltid är bättre för hälsan än rökning. Det bästa vore om du gradvis kunde minska din förbrukning av nikotintuggummi för att sedan kunna sluta helt. Höga doser kan ge biverkningar såsom hjärtklappning, darrningar och illamående, vilket kan jämföras med kroppens reaktioner vid stor konsumtion av kaffe eller annan koffeinprodukt. Känsligheten för nikotin varierar och ärftliga faktorer har sannolikt betydelse. Erfarenheter av rökavvänjning visar att ett rökberoende är komplext.


Det finns grupper av rökare som varken kan eller vill sluta , oavsett hur mycket nikotin de får från andra källor.

Som exempel kan nämnas våra patienter med svår kol och uttalade andningssvårigheter. Beroende på tillverkningsprocess får snuset olika surhetsgrad (pH-värde) vilket avgör hur mycket nikotin som snuset avger till kroppen. Upptaget av nikotin är det som avgör hur starkt beroendet av snus kan bli. Men eftersom jag försöker bli gravid vill jag sluta helt.


Det enda som kan hjälpa lite grann är de nikotinfria provsmakstuggummina som Apoteket har (blir lite sur att de inte säljer sådana) men de hjälper egentligen bara lite för stunden, man kan väl säga att jag lyckats dra ner med hjälp av dem men kan inte sluta helt. Jämfört med enbart viljestyrka. Nicotinell finns som plåster, tuggummi och sugtablett.


Läs märkningen på förpackningen. Dödstalen sjönk med hela procent när den polska marknaden istället översköljdes av vegetabiliska oljor och frukt. Väldigt liknande trender kan ses i andra centraleuropeiska länder. Så, sluta röka och ät mindre rött kött.


Hälsoeffekterna är snabba, och mycket dramatiska. Om viktuppgång när man slutar med nikotin. Precis nikotintuggummin, det sugtablett innehåller nikotin , som absorberas genom slemhinnan i munnen. Den person som minskar gradvis användning av sugtabletter tills den är fri från nikotinberoende. För snusandet kostar, både på din hälsa och din plånbok.


För dig som vill sluta snusa finns det hjälp och tips att få på vägen mot ett snusfritt liv. Längst ner i artikeln kan du göra ett snustest och jämföra ditt snusberoende med andra snusare. Efter genomfört test får du svar på hur mycket hjälp du behöver för att sluta snusa. När du byter från vanliga cigaretter till el-cigaretter kunde du uppleva några biverkningar.


E-cigaretter är dock inte perfekta. Som tur är, så är dessa biverkningar välkända och de flesta är lindriga och. En biverkning av nikotin som många vejpare gillar är att det kan hjälpa till att gå ner i vikt eller att hålla vikten. Det är aptitdämpande, och det har varit ett besvärligt faktum i många rökares liv att man går upp i vikt när man slutar röka.


Vissa rökare har till och med fortsatt att röka på grund av oron över att gå upp i. Koffein stimulerar som bekant tarmrörelser. Förutom en vattenutdrivande effekt som gör oss kissnödiga är det även laxerande. Kaffets syrliga egenskaper kan även bidra till en lösare avföring vilket lättare passerar genom tarmarna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg