måndag 28 mars 2016

Iransk man

Jag känner bara ett par (svensk- iransk ) där mannen beter sig som en mansgris. I princip har vi delat på allt. Och så är det för de iranska par jag känner också. I basarerna, den marknads- och mötesplats som spelar en central roll i det iranska sociala livet, säljs adiveh vackert upplagd.


Ett lager krydda läggs ovanpå ett annat tills de bildar en skala av jordnära färger som löses up när de blandas av kunderna. Persilja och torkad lime är andra viktiga kryddor.

Enligt dagens konstitution har samtliga iranska medborgare (både kvinnor och män ) som fyllt år rösträtt. Konstitutionen fastslår att shiaislam är Irans religion. Dussintals av fångarna var iranska journalister.


Det var den november som svensk polis grep en 58-årig man från Iran när han anlände till Arlanda från Irans huvudstad Teheran. En utländsk man har nu begärts häktad misstänkt för att ha våldtagit en kvinna i Husby under natten till lördag. Iranska ambassaden i Stockholm bör kunna lämna närmare upplysningar om detta. Iransk -svenska kvinnor bör också vara medvetna om risken att beläggas med utreseförbud av iransk make.


Detsamma gäller det mitt uppehållstillstånd.

Kontrollerar man oavsett vilket ( iranska passet elle svenska uppehållstillstånd) så är det inget som är förfalskad Elle ngt som är konstigt. Det är vad jag har fått ifrån Sverige! Frukten serveras och äts på lite annat sätt än man är van vid. Man tar inte ett äpple och tar en tugga av det, det ses som mycket udda beteende.


Istället dukar man fram tjusiga assietter, fruktgaffel och fruktkniv till gästerna. Frukten delar man med fruktkniven och så äter man frukten med gaffel. Jag planerar att gifta mig med en man från Iran, boende i Sverige. Vi kommer att gifta oss kyrkligt (kristet) eftersom han inte är troende muslim och jag känner mig säker på att han är en bra man. När någon gifter sig med en man från ex.


USA blir det naturligt att fråga andra som har erfarenheter hur det är att vara gift med en Amerikan. Den svenska kronan är också känd som Kronor. Symbolen för IRR kan skrivas Rls. Den iranska Rial är uppdelad i rials to a toman.


Det iranska fartyget Grace stoppades av den brittiska marinen i Medelhavet den fjärde juli efter misstankar om att den i strid med EU:s sanktioner skeppade råolja till Syrien enligt Reuters. Det amerikanska justitiedepartementet har tidigare skickat in en ansökan om att få beslagtag fartyget. USA bekräftar att man ligger bakom attacken och president Donald Trump twittrade under natten ut en bild på den amerikanska flaggan.


Irans högste ledare Ayatollah Ali Khamenei har utlyst en tre dagar lång landssorg och säger att en svår hämnd väntar.

Säpo och har nu suttit spionanklagad i häkte i över sju månader. Enligt nya uppgifter kopplas mannen till en iransk attentatsserie som spänner över flera europeiska länder – där han ska ha kartlagt människor som lever under dödshot. Iranska äkta män som inte har råd att betala hemgiften, som kan uppgå till miljontals kronor, slipper framöver att avtjäna fängelsestraff. Så fort de kommer hem tar de i regel av sig sjalen.


Många iranska kvinnor och män (främst ungdomar) klär sig i jeans och i samma kläder som är populära i Europa och i USA (så länge de inte bryter mot klädreglerna). På den officiella webbplatsen för Irans Ambassad i Stockholm hittar du information om öppettider och hur du bokar möten. Iran støtter blandt andet den libanesiske shiamuslimske militære organisation, Hizbollah.


Iran har et anstrengt forhold til USA og Israel, og det er blandt andet officiel iransk politik, at den jødiske stat skal ødelægges.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg