onsdag 10 augusti 2016

Äldrekontakt volontär

Äldrekontakt volontär

Månadens volontär Eva bjuder både på härligt fika och sällskap med sin familj. Sveriges allra äldsta. Vi har utvecklat en effektfull metod som tar äldre ur ensamheten genom att skapa tillgängliga sociala plattformar där våra äldsta både kan träffa jämnåriga i samma situation och umgås över generationsgränserna.


I Stockholm finns vårt nationella kansli som bland annat ansvarar för kvaliteten i all verksamhet, tillväxt av nya grupper, marknadsföring, insamling, Alla Äldres Dag och Äldrekontakts Telefonträffar. När vi inte umgås med de äldre finns vi på Grev Turegatan i Stockholm. Hör gärna av dig om du har några frågor om vår verksamhet! Hjälp våra äldre gäster att träffa nya vänner.


En söndagseftermiddag i månaden umgås vi över en fika hemma hos någon av våra värdfamiljer. Istället för att äldre sitter i varsin lägenhet och längtar efter gemenskap hjälper Äldrekontakt dem lära känna varandra. Prenumerera på volontäruppdrag.


Äldrekontakt volontär

Kulturförening - resursperson Volontär i Nacka är samlingsplatsen för ideellt arbete i Nacka kommun. Om du är intresserad av volontärarbete i Uppsala så har du kommit rätt. Att söka volontärer - så.


Här listar vi alla uppdrag som just nu finns att söka i Uppsala. Vill du hjälpa ensamma äldre att träffa nya vänner? Som volontär hos oss hjälper du ensamma äldre att träffas varje månad så att de får möjlighet att lära känna nya vänner. Många äldre är ensamma i Uppsala.


Volontärerna i Äldrekontakt hämtar därför seniorer med bil och kör dem till fikaträffar för att bryta utanförskapet. Jag känner mig viktig då och del av ett sammanhang, säger Barbro Lundström, 83. Bli volontär hos Äldrekontakt och hjälp äldre ur ensamheten.


Hjälp äldre ur ensamheten - bli volontär hos Äldrekontakt ! I Västerås finns det i nuläget två fikagrupper men Äldrekontakt letar ständigt efter nya gäster och volontärer. Vi vill vara en mötesplats för seniorer, personal, besökare, volontärer och frivilligorganisationer. Vi erbjuder sociala aktiviteter, vård och omsorg. Jag hittade Äldrekontakt genom en artikel i Dagens Nyheter, där jag läste om en kvinna som var volontär i föreningen.


Jag kontaktade henne och fick hem all info om fikaträffarna, som jag sedan började gå på, berättar hon. Kjella Jonsson, engagerad i Hej Främling! Sandra, hur kommer det sig att du volontär hos. Tillsammans med oss kan du göra en bestående skillnad i ensamma äldres liv När äldre personer bor på egen han utan familj eller vänner i närheten, kan ensamheten kännas mycket betungande.


Får vi låna det värdefullaste du har? Nu kommer Äldrekontakt till Mora! Volontärerna leder grupper, skjutsar till träffar eller öppnar upp sitt hem och bjuder på fika. Nu ordnas regelbundna träffar och redan har en hel del äldre nappat på idén att få träffa andra. Volontärerna är unga och medelålders människor som ger av sin tid och för Petra Jonsson har det gett oväntat mycket tillbaka.


Äldrekontakt volontär

Nu söker Äldrekontakt nya volontärer och gäster till Spånga, Bromma och innerstan. Målet är att gästerna ska träffas utöver de här fikaträffarna. Här har de något gemensamt, man behöver inte skämmas för att man är ensam. Mötet mellan volontärerna och gästerna är något som många ser fram emot, säger Jessica Axtelius. Bli en del av vår besöksgrupp och gör hembesök hos äldre som känner sig ensamma.


Genom att bli volontär gör du skillnad i någons liv. Du får genomgå handledning och fortbildning kontinuerligt. Välkommen att kontakta oss för att få veta mer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg