torsdag 11 augusti 2016

Kända svenska citat

Under år har Termo Original haft fokus på att utveckla dom bästa tänkbara underställen. Material som passar dom skandinaviska årstiderna och det varierande klimatet. Här kan du köpa friluftsmat.


Muggar, stekpannor, bestick m. Skotork, strumpor, mössor med mer.

Kända citat är citat som verkligen ger oss tankar om deras viktiga budskap. Majoriteten av citaten har uttalats av personligheter som verkligen har gjort en skillnad för mänskligheten och många av dem används än idag. De kända citaten är kända för deras viktiga budskap. Många av de mest kända citaten är från kända forskare och experter. Här får du länkar som vi hoppas kan vara till glädje för dig som är intresserad av ordspråk och citat i ämnet: Svenska.


Det finns några citat som verkligen inte kan översättas till andra språk eftersom betydelsen går förlorad i översättningen. Dock kan de flesta detta, så därför spelar det ingen roll om citatet är på engelska, franska eller svenska.

De är anpassade till språket och kulturen så att alla kan förstå dem. Här hittar du kända ordspråk. Sådana som du troligtvis har hört förr, har du inte hört de så hör du de nu. Tretton odödliga citat ”Krigets första offer är sanningen”. Historien är full av fantastiska citat , som som brukats och missbrukats, vänts och vridits på och satts in i sammanhang, där de passat till en aktuell situation och med få, exakta ord beskrivit en hel tidsanda.


Ingen tänder en lampa och döljer den med ett kärl eller ställer den under en bänk, utan man sätter den på en hållare, så att alla som kommer in ser ljuset. Det är lättare för en kamel att komma igenom ett nålsöga än för en rik att komma in i Guds rike. Flera av dessa ledare citeras friskt när man pratar entreprenörsskap, ledarskap eller bara livskvalité.


Här är utvalda citat som kan fungera både som tankeställare och motivation. Det är dock tänkt att avgränsa dessa återgivna formuleringar till att de ska vara uttalade av filosofer och därför saknas talesätt, ordstäv och dylikt. Denna sida visar citat av Winston Churchill och ordspråk av Winston Churchill. Ordspråk om Vänskap och citat om Vänskap - Sveriges största samling ordspråk och citat ! Letar du efter kända citat ? Citat om medmänsklighet. Då har du kommit till helt rätt ställe!


Du känner säkert igen många av dessa kända citat , men vi tror även att några kan vara nya för dig.

Vi har samlat kända citat inom olika kategorier så att du får en bred samling av citat. Tipsa gärna dina vänner om dessa kända citat också! Du kan hitta både latinska och svenska , även roliga och kända sådana. Det kommer även finnas möjlighet att hitta citat.


En sann vän är en sällsynt fågel. För fler ordspråk och citat gå in på ordsprak. Oavsett hur många låtar han skriver så fortsätter Håkan Hellström att ge oss gåshud gång på gång.


Eftersom Håkan är känd för att leverera citat som träffar rakt i hjärtat har Baaam listat textrader som vi aldrig kommer att tröttna på! LATINSKA CITAT Ab ovo: Från ägget,från allra första början. Horatius) Abusus non tollit usuMissbruket upphäver inte det rätta bruket: Acta fabula est. Borta bra men hemma bäst Svenskt ordpråk Internet är en fluga som kanske blåser förbi.


Jag tror inte att folk i längden kommer att vilja ägna så mycket ti som det faktiskt tar, åt att surfa på nätet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg