fredag 26 augusti 2016

Montera mc4 kontakter

Montera mc4 kontakter

Jag monterade några MC- kontakter till mitt solcellssystem, och då passade jag på att ta några bilder som visar hur man monterar MC- kontakter. MCkontakter i par för solpaneler. Monteras med denna crimptång.


I all vänlighet och omtanke, försök inte att klämma dessa kontakter med något annat än en riktig crimptång liknande den på länken ovan. Tången och dess pressbackar måste vara avsedda för just denna kontakttyp ( MC). Sätt i kabeln i kontakten , tryck in fjädern för att låsa kabeln. Kontakt för inkoppling av solpanel, väderbeständig. Skala av ca 7mm kabel.


Steg Kläm fast metallhanen på den fria kabelmetallen. Om man inte har en crimptång går det lika bra med en vanlig tång. Lämplig kabeldimension 2. MCanslutningskontakter för – mm² likströmskabel. Kontaktdonen är konstruerad så att strömledare är beröringsfria.


Kontaktstift kläms på likströmskabeln med hjälp av en speciell MC-klämtång. Våra MC-kontaktdon passar de flesta typer av solcellsmoduler och växelriktare. Ofta säljs falska MC- kontakter till pris, som vore de äkta, vilket är fel. Sammankopplar modulsträngar för solceller. M­C­4­-­s­n­a­b­b­k­o­n­t­a­k­t 4-6mm² hane.


Alla våra större solpaneler har kabel med MC- kontakter monterade vid leverans. McT- kontakter kr. MCär kontaktstandarden i solpanelsammanhang. Perfekt till kontaktering av kablage till en eller flera solpaneler.


Montera mc4 kontakter

Helt täta för vatten och damm. Avsedd för kabel mellan – 6mm2. Levereras styckvis som hona eller hane. MCT kontakter används bland annat för att koppla ihop kablarna för st solpaneler. IP(damm- och fukttät).


Självrengörande yta - tack vare ett antireflektivt hydrofobt lager. Koppla alltid in likströmskablar till frånkopplad likströmsbrytare före likströmskabel ansluts till solcellsmodulerna. Flera kontakter : Markera kryssrutorna vid alla kontakter som ska tas bort. Alla kontakter : Markera kryssrutan vid en kontakt.


Klicka sedan på Valåtgärder uppe till vänster Alla. Klicka på Fler åtgärder uppe till vänster Radera Radera. Om du använder Kontakter på jobbet eller i skolan går det inte att välja alla kontakter i.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg