onsdag 17 augusti 2016

Rolig fakta om svenskar

Tjusningen med kaviar, att kanelbullen har en egen dag och mysteriet med lagom. För dig är de här sakerna självklart helt normala men för utomstående kan vi svenskar ibland vara ganska konstiga. Idag, den juni, firar svenskarna Sveriges nationaldag!


Norge är det ändå många av. Varje dag har Allt om Resor nya inspirerande reportage om härliga och spännande resmål, vackra bilder, senaste nytt inom resvärlden och massor av handfasta tips och råd för att göra din semester fulländad. Allt om Resor har guider till de mest populära resorna till solen men också till weekendstäder och vinterdestinationer.

Tio fakta om Sverige och svenskar : 1) When we get together with friends we always have something to talk about - the weather. Actually we talk A LOT about the weather in Sweden. Surströmming är lika hatad som älskad.


Den stinkande fisken är en norrländsk delikatess som traditionellt serveras i augusti varje år. Världen är stor och det finns mycket som vi inte vet om. Det finns så mycket kunskap som vi inte har en aning om.


Nedan får du i alla fall roliga fakta som du säkert inte visste om världen! Svenskar har länge varit kända som uppfinningsrika och därför är det kanske ingen chockerande fakta om Sverige att vi innehar flest patent per capita i Europa, men ändå intressant. Några av våra mest kända uppfinningar är det sfäriska kullagret (Sven Wingqvist), Pacemakern (Rune Elmqvist), Dynamiten (Alfred Nobel) och Tetra Pak (Erik Wallenberg).

Troligen är nyår den högtid som har firats längst, även om nyårsafton inte alltid infallit på samma dag som det idag firas på. Rolig fakta om oss svenskar. Något av det första du mottar då du anmäler dig till MPanel, är en rad frågeformulär med frågor om dig själv. När du besvarar dessa formulär förtjänar du poäng, precis som med alla andra undersökningar du deltar i, som sedan du kan använda i Panelbutiken.


Australien är ett drömresmål för många av oss. Men hur mycket kan du om landet? Här är åtminstone tio fakta som du bör känna till om den gigantiska ön. -kanalen Fun Facts jobbar mycket med att sätta ihop faktalistor – och nu presenterar de en lista med roliga fakta om Sverige. Visst, man känner igen en del – men visst är det kul ändå?


En struts öga är större än dens hjärna. Hajar är immuna mot cancer. Det skulle ta år att fylla globen i sverige med vatten från en vanlig vattenkran. En jordnöt innehåller lika mycket fett som en kilometer gurka. En vals tunga väger upp till ett ton.


För att göra det ännu mer intressant, så vill jag utmana dig. Dela ditt resultat i kommentarsfältet i slutet av artikeln! Mycket mer fakta om dialekter hittar du i vårt webbläromedel Svenska från olika håll.


Där finns en genomgång av svenskans huvudsakliga dialektområden. Du får veta vad som är typiskt för dialekterna i varje område.

Nyheterhar tagit reda på vad utlänningar egentligen tycker om oss svenskar , och såhär ser det ut. Elodie, 2 Frankrike: Svenskar har svårt med spontana grejer och kräver så mycket planering. Om vi slapp all stress, skulle vi sova omkring timmar per natt, per person. Plugga in några roliga fakta och imponera vid julbordet.


Pepparkakor har anor från. Detta är en sida som visar dom senaste jordbävningarna i Spanien På dessa sidor kan ni få reda på det aktuella bensinpriset i dom olika regionerna i Spanien. Här finns lite fakta om landet Spanien.


Här får ni reda på var svenskarna bor i Spanien.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg