måndag 29 augusti 2016

Hur många procent klarar uppkörningen första gången

Det är stora skillnader i hur många som klarar uppkörningen för körkort runt om i landet. Bästa eleverna finns i Örnsköldsvik. Allt färre klarar att ta körkort. Nu är det färre än hälften som fixar uppkörningen på första försöket.


Hur många procent klarar uppkörningen första gången

Branschen vittnar om att många som försöker är illa förberedda. En bidragande orsak kan vara att de illegala trafikskolorna har blivit fler. Hur många procent klarar teoriprovet första gången. Finns det några siffror på hur stor del av alla som klarar teorin på första gången ? Jag gjörde teoriprovet igår for första gången och klarade med pöang hur många procent är olika olyckor,etc.


Vore intressant att veta hur mycket man ”tjänar” på att köra med körskola. Det visade sig att procent av dem som inte hade någon utbildning klarade uppkörningen på första försöket, jämfört med procent bland dem som gått ut grundskolan och procent av dem som gått klart gymnasiet. Jag tror att många som chansar kanske har tur och klarar sig ändå. Men de blir ju inte bra förare bara för att de hade tur en gång , säger hon.


Antal klarade körprov minskar. Andelen som klarar teoriprovet och uppkörningen har sakta men säkert minskat år för år. För de som kör privat är det ännu värre, där klarar sig bara procent. I botten på sammanställningen återfinns Sollentuna, där procent av dem som kör upp för första gången godkänns. I genomsnitt godkänns procent av förstagångsuppkörarna.


Det är viktigt att veta vad som krävs innan man ens bokar provet. Så många klarar uppkörningen på din ort Här presenteras hur många som klarat körkortet på första försöket i de olika uppkörningsorterna. Det är inte ett mått på eleverna utan snarare ett mått på hur bra utbildningen är i området runt de här orterna. Om man vill skilja på privatister och. Tittar man på hur många som klarar uppkörningen runt om i landet så ser man ett mönster.


Runt om i Stockholmsområdet är det betydligt mycket vanligare att man kuggar på sin uppkörning. De fyra orter där statistiken visar att minst andel personer klarar uppkörningen ligger samtliga runt Stockholm. Läs också: Många mil för intensivkurs.


Men antalet klarade körprov minskar. Peter Eriksson, kontorschef på förarprov i Västerås är mycket bekymrad över utvecklingen. Och statistiken är rätt så tydlig – det är i Norrland som störst andel klarar uppkörningen vid första försöket. I Sollentuna till exempel godkändes procent av dem som körde upp för första gången. I Örnsköldsvik däremot klarade procent uppkörningen och i Sundsvall procent.


Hur många procent klarar uppkörningen första gången

Procentandelen som klarar sin uppkörning ser väldigt olika ut på olika ställen i landet. I Farsta utanför Stockholm har man sämst odds att bli godkän där endast procent klarar uppkörningen första gången. I mindre städer, som till exempel Kristiansta ser det lite bättre ut där nästan procent klarar uppkörningen. Nej, prövotiden ändras ej.


Om du sen i emellan har tagit B och A så det fortfarande bara första behörigheten som räknas. Tog Anär jag var sjutton, så det går ut i år när jag fyller 19. Om uppkörningen är bokad genom en trafikskola kör du vanligtvis upp med trafikskolans bil. Boka inte en uppkörning om du inte är 1 på att du kan klara den.


Många bokar uppkörning för att få reda på vad dom behöver öva mer på. Trafikverket kallas lite skämtsamt för ”Sveriges största trafikskola”. Förvirringen kan bli stor, du kan få för dig att bilarna från vänster ska köra först och då väntar du på de och de väntar på dig.


Det är din osäkerhet på vad som gäller som gör att du missar uppkörningen , du måste vara helt säker på vem som ska först i alla situationer! Tänk: Det finns ingen vänsterregel utan högerregel. Under de första veckorna med studier måste du klara 6procent av de högskole­poäng (hp) som du fått studie­medel för.


Efter de första veckorna med studie­medel på heltid ökar kravet på studie­resultat. Kravet är då procent.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg