söndag 24 december 2017

Byta kön

Dessutom ansöker fler personer om att få byta juridiskt kön. LÄS MER: Många transpersoner i Sverige känner sig utsatta. När man ändrar juridiskt kön får man också ett nytt personnummer där den näst sista siffran visar rätt juridiskt kön.


Rättsliga rådet är fristående från övriga Socialstyrelsen. Det finns en ökad förståelse för att kön är komplext, säger Sandra Ehne på RFSL.

Om man slutar ta tabletterna återgår man i många sammanhang till att hormonellt vara det kön man föddes till. Man får då tillbaka flera av de könskaraktäristika som man hade från början. Den opererade mannen kommer åter att få ökad kroppsbehåring etc. Man kan alltså i den meningen faktiskt inte byta kön. Utredarna ägnar inte en rad åt funderingar kring om barn som vill byta kön i själva verket genomgår en fas, lider av psykiska problem, har problem därhemma eller senare kan komma att ångra en sådan drastisk och oåterkallelig handling.


Allt fler vill byta juridiskt kön. En del kritiker av det nuvarande förslaget menar att transsexualism är en psykisk störning. Du kan ändra juridiskt kön utan att genomgå underlivskirurgi eller ta bort könskörtlar.

Däremot kan man i Sverige inte genomgå underlivskirurgi eller ta bort könskörtlar utan att ändra juridiskt kön först. Ett undantag är om man behöver ta bort könskörtlarna av andra medicinska skäl än könsdysfori. Varje år byter runt svenskar kön och att byta kön är ett stort ingrepp, inte minst mentalt.


Det börjar med att man ansöker hos Socialstyrelsens. Rådet kräver i sin tur ett läkarutlåtande från en psykiater som utrett och diagnostiserat personen som transsexuell. Detta tar vanligen minst två år. Icas Carl Farberger korrigerar sitt kön - från man till kvinna , vd för Ica Försäkring: Jag kände att jag var tvungen att leva mitt liv som den jag är.


När Nea plötsligt sa att hon ville påbörja testosteronbehandling och operera bort brösten kom det som en chock för föräldrarna. Kari och Niina berättade för dottern att det är en svår process att byta kön samt att det är vanligt att söka sin identitet i puberteten. Därför kunde de inte tillåta ett könsbyte.


Filmen handlar om prästen Åke Roxberg som bytte kön och blev. Lyssna på hans livshistoria och. De flesta av världens 6arter av läppfiskar kan byta kön. I Sverige har vi bland annat rödnäbban som byter kön och blir en blågylta, båda lika färggranna.


Utanför Azorerna fann fotograf Magnus Lindgren blågyltans ännu färggrannare kusiner. Hormonbehandlingen är livslång för båda könen.

I fas erbjuds patienten kirurgisk korrigering. Någonstans här i processen brukar de flesta byta sitt juridiska kön , dvs. Angie och Brad stöttar självklart Shilohs beslut att byta kön.


Det var för Vanity Fair som Angelina först berättade att dottern vill vara en kille. De gör allt för att skydda Shiloh från mobbning och har även börjat vänja hennes syskon vid att hon snart ska bli en pojke. Att byta kön är varken en snabb eller lätt process. Det är säkert hundra gånger värre att komma ur garderoben som transsexuell än homosexuell, säger Johan Rinder, biträdande överläkare vid Karolinska sjukhuset och den som opererade Louise.


Så här gick det till när Bosse blev Louise. Nyhetsmorgon är TV4:s morgonprogram som.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg