torsdag 7 december 2017

Fakta om djur för barn

För att klara den hårda kylan är sälarnas spolformade kroppar täckta med ett tjockt lager med späck. Späcket isolerar väl mot kyla och är även ett näringsförråd under parningssäsongen för hanarna och hos honorna under digivningen. Vad bär spindelhanen med sig när den ska uppvakta en spindelhona – och hur vet spindelhonan att det är en hane?


Hur gammal kan en padda bli – och vad heter paddornas ungar? Hur många taggar har en igelkott?

Enkelt forskninggsblad om svenska djur där de viktigaste punkterna finns med. Med möjlighet att anpassa i word. Medlemmar kan ladda ner alla lektioner från en favoritlista och lätt dela med sig av sina favoritlistor till kollegor. Pekböcker med brandbilar, grävskopor eller för större barn om människokroppen eller rymden och mycket mycket mer. Djurfakta – roliga fakta om djur.


Informativa böcker är ett roligt sätt att lära barn ! Boken om skogen – en PDF-bok från Skogen i skolan med enkla fakta om arter, fotosyntes, skogsbruk, allemansrätten och många aktivitetstips för barn i skolåldern.

Skogen är en skatt – en PDF-bok från Skånska landskap med härliga och fantasifulla aktivitetstips. Naturdokumentär för barn om våra vanligaste och några ovanliga djur. Emil Lindberg Vinter är den kallaste av de fyra årstiderna i områden med subtropiskt, tempererat klimat, subarktiskt klimat samt polarklimat. Flera tusen sidor med lärorikt och underhållande innehåll för barn och ungdomar, skolor, föräldrar, mor- och farföräldrar.


I Maja Säfströms fint illustrerade bok hittar ni roliga fakta om djur för stora och små som leder vidare till spännande och roliga samtal. Nu får vi möta ett hundratal djur i sällsynt fina teckningar och i en text, som både är spännande och överraskande. Faktaböcker för både små och stora. För att kunna öppna och skriva ut filerna behöver du Adobe Reader. Har du inte redan programmet kan du hämta det gratis här.


För barn från alla länder som lär sig engelska. Här hittar du fakta om astronauter,. Lär dig om spännande djur ,. Om maskar: Föda Maskarna äter t. Den kan äta löv om dagen.

När den gör gångar så äter de jord för att komma fram. Man skulle kunna kalla maskarna för jordmaskiner för det bajsar ut jord. Bo Maskarna har egentligen inget bo. Men de trivs lika bra i sina gångar i jorden. Bönderna hade djur som husdjur.


Det trivs bra i komposten. På stenåldern fanns det djur precis som idag. De olika arterna varierar väldigt i storlek, allt från en millimeter till hela tio millimeter har beskådats.


Nu när det är sommar i Sverige kan vi skymta dem när de flyger omkring lite här och där i vår gröna natur. Här är dock tio fakta som du med största sannolikhet inte visste om just nyckelpigor! Fotosyntes är när växter med hjälp av sitt gröna ämne som heter klorofyll tar upp solenergi, koldioxid och vatten och gör om det till socker (kolhydrater) och syre. Syret kommer ut i luften så att djur och människor kan andas in det.


Sockret är som lagrad energi som djur och människor kan äta som mat. Visa mer info om De vilda djurens jul Döljer mer info om De.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg