måndag 11 december 2017

Mångkulturellt samhälle sverige

Billigt Bilsemester till Sverige med halvpension. Boka ditt boende idag och spara pengar - Se våra erbjudanden här! Om vi tar Jimmie Åkesson och Ebba Busch Thor på allvar och tänker bort muslimer och muslimska invandrare (samt judar och andra som inte firar en kristen jul) ur det svenska samhället , betyder det ändå inte att Sverige skulle sluta att vara ett mångkulturellt land. Sverige är ett av de länder som fortsättningsvis är förhållandevis öppet för flyktingar och invandring.


Trots att åsikterna om invandringen går isär i Sverige , så har landet under många årtionden formats av idén om ett rikt, mångkulturellt samhälle.

Att Sverige blev mångkulturellt var aldrig ett beslut som utgick från det svenska folket självt. I själva verket var det etniska aktivister som lanserade idén om det mångkulturella Sverige. Läs om hur David Schwarz starkt bidrog till att göra mångkulturen till politik i Sverige. Man antog att en stor del av invandrarna förväntades bosätta sig i Sverige för gott, samtidigt ville de bevara sin ursprungliga identitet. Samtliga partier stod bakom beslutet.


I Sverige måste man alltid bli bjuden” Som på kommando började svenska politiker häromåret prata om svenskhet och svenska värderingar. Men går det att tala om svensk identitet i ett föränderligt, mångkulturellt samhälle ? I församlingen New Life finns människor från hela världen.

Dagen pratar med fem av dem i jakten på. För att undvika assimilation krävdes ökade statliga insatser, dels genom direkt finansiellt stöd till minoriteterna, dels genom en officiell politik för ett pluralistiskt samhälle. Politiken mot judisk invandring till Sverige speciellt under andra världskriget fördes fram som en skamfläck i den svenska politiska historien.


Sverige kan anses vara ett mångkulturellt samhälle : ”om man med mängkulturalitet menar att alla kulturer har samma värde”. Mångkulturellt samhälle 1. Vad är ett mångkulturell samhälle Man kan säga att ett mångkulturellt samhälle är när människor med olika bakgrund arbetar ihop i samhället , exempelvis att busschauffören är från Indien och personen som sitter i kassan är från Somalia. Palme ett grundläggande beslut om att förvandla Sverige till ett mångkulturellt samhälle. Dessa länder, till skillnad från Sveriges individualistiska kultur, har kollektivistiska kulturer och organiserar sig i klanstrukturer.


Det blir ännu mera komplext när man jämför olika länders policy och strategier för ett ” mångkulturellt ” samhälle. Sverige under senare decennier utvecklats till ett mångkulturellt samhälle och att kulturmöten numera blivit en del av vardagen för allt fler människor i vårt land. Oavsett kulturmötets skådeplats i samhället uppstår konsekvenser - positiva eller negativa. Ett mångkulturellt samhälle är ett samhälle där olika kulturer existerar parallellt och staten inte blandar sig i detta eller försöker anpassa dessa till en annan kultur.


Vilken kultur de tillhör är invandrarnas egen sak. Integrationen av de nya medborgarna har inte lyckats och därför kan vi inte heller kalla Sverige för ett mångkulturellt samhälle. Ny i Sverige - startplatser. För dej som arbetar tillsammans med nyanlända i Sverige.


Här tipsar vi om webbsidor och appar att starta med som berör språk och samhälle.

Läromedel för den som aldrig talat svenska tidigare. Interaktiva planscher med ljud hjälper nybörjaren att ta de första stegen. Sverige är idag liksom de flesta andra länder i världen ett mångkulturellt land med kulturmöten av olika slag.


Ofta sker kulturmöten i förståelse och i en anda av nyfikenhet och ömsesidig respekt för varandras värderingar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg