onsdag 6 december 2017

Estland sevärdheter

Sevärdheter i Estland : Se TripAdvisors omdömen och bilder av saker du kan göra när du är i Estland , Europa på TripAdvisor. Sevärdheter i Tartu: Se TripAdvisors omdömen och bilder av saker du kan göra när du är i Tartu, Estland på TripAdvisor. Sevärdheter i Tallinn: Se TripAdvisors omdömen och bilder av saker du kan göra när du är i Tallinn, Estland på TripAdvisor. En guide till Tallinns största sevärdheter under en weekend Uppdaterad senast: 30. Olika sorters nattliv både i Tallinn och på andra håll i Estland.


Estland ligger beläget i nordöstra Europa, längs Östersjöns östra kust och gränsar till Lettland samt Ryssland.

Till ytan är Estland ungefär lika stort som Danmark På denna yta bor det knappt 1. Vägkrogarna i Estland är enkla, men ofta charmiga och med mat som är riktigt bra för den typen av restauranger. Lokalbefolkningen väljer nio gånger av tio shashlik, små läckra grillspett av olika slag. Här finns både breda gågator och smala gränder.


Det som är gemensamt för alla är att de består av kullersten. Den gotiska stilen fascinerar de flesta besökarna. Riga är en vacker weekendstad med rik och spännande historia.


Här får du tips om restauranger, shopping, sevärdheter , hotell och mycket mer inför din resa.

Sevärdheter Estland : Borgen Hermanni kindlus, Staden Narva-Joesuu, Staden Otepää. Arkitekten är från St. Gamla stan är världens största och bäst bevarade medeltidsstad. Petersburg och designen har influenser av många olika historiska stilar.


Fler sevärdheter i Haapsalu. Då kan man till exempel hitta till Haapsalu rådhus, som idag är ett museum. Tartu är mycket kompakt, med många sevärdheter , restauranger och intensivt nattliv, som ligger på en eller två parallella gator. Tartu är den näst största staden i Estland och innestaden för kreativ och vetenskapliga kultur.


Pärnu är Estlands största semesterort med en mängd olika spa-anläggningar från stora vattenpalats till mer intima och historiska badhus. Vidsträckta, vita sandstränder med grunt vatten och den bästa solen i Estland lockar till sig både estländare och långväga turister. Tallinn har historia som sträcker sig tillbaka ändå till medeltiden och många av stadens sevärdheter är flera hundra år gamla. Roligt att en del har influenser från våra skandinaviska länder, och att så många sevärdheter är så pass välbevarade.


Estlands största och tredje största ö är beroendeframkallande: det är underbart att tillbringa sin semester i en helt annorlunda natur än på Estlands fastland och övernatta på en turistgård eller koppla av på någon spa-anläggning vintertid. Vill du ha tips på aktiviteter och sevärdheter i Tallinn? Inom EU råder generellt stor samsyn mellan Estland och Sverige, däri det nordisk-baltiska samarbetet spelar en viktig roll.


Hjärtefrågor för Estland är Östersjöstrategin, utvecklingen av EU:s inre marknad och EU:s grannskapspolitik. Vandra på ringmuren, handla på marknader och fika på riktigt härliga caféer.

Här hittar du mina bästa inlägg med resetips på sevärdheter , restauranger, hotell och caféer. Tallinn är ett perfekt weekendresmål på lagom avstånd från Stockholm. Resa och transport i Estland : All information du behöver veta om att resa till Estland för att slarvigt kan planera din semester i Estland. De flesta svenska besökare i Estlands huvudstad hinner bara med gamla stan och hamnen.


Men Tallinn erbjuder så mycket mer. Bakom Estlands vackra natur, mysiga öar och långa ljusa sandstränder gömmer sig en spännande och intressant historia. Här är guiden till en lyckad helg i Tallinn. Pärnu lockat till sig hälso-törstande turister.


Idag har spa-turism spridit sig till städer som Tallinn och Kuressaare. Det finns många bra skäl att besöka Estland. Efter kriget, då Estland ockuperades av Sovjetunionen, ökade populariteten igen.


Nu kom turisterna i stället främst från andra delar av Sovjetunionen för att bada i de hälsobringande lerorna. Pärnu sadam, och det första kryssningsfartyget anlöpte.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg