Vi har ett stort utbud av kryddväxter för både inomhus- och utomhusbruk! Grönsaksplantor hos Odla. Leta i flera butiker samtidigt. Komplettera rätten med en passande sås.
Vi har recepten som blir till glädje för hela familjen. Tips Om du inte har fisksås hemma kan du använda japansk ljus soja eller sweet chilisås som dressing. Fiskfärsbiffar, eller fiskbiffar , är en smaskig och spännande variant på de traditionella köttfärsbiffarna. Du kan använda i princip vilken fisk som helst, men torsk, lax och kolja är de vanligaste fiskarna som används.
Fisken finfördelas och blandas med ägg, kryddor och ofta finhackad lök. Har ni inte lagat fiskbiffar tidigare så måste ni testa de här. Kryddiga asiatiska smaker, roliga tillbehör och tillåtet att äta med händerna. Lägg en fiskbiff i ett krispigt salladsbla lägg på lite picklad lök och korianderyoghurt. Pressa över lite lime och vik ihop salladsbladet runt härligheten.
Koriander är jättegott i woken, så toppa gärna med det. Fiskbiffar smaksatta med ingefära, lime och chili,. Blanda i färsk eller frusen mango i såsen. Tillsätt koriander och mixa lite till.
Det gröna får gärna vara ganska grovhackat. Låt smeten stå 5-minuter. Forma fyra burgare och stek minuter på varje sida.
Bygg din fiskburgare med underbrö morötter, sparris, dressing, fiskburgare, laxskiva och bröd. Till fiskbiffarna serverades en yoghurtdressing med citron samt bulgur och kokt broccoli. Bulgurn tillagar jag förresten alltid med en smulad buljongtärning (buljongtärning för personer) i kokvattnet. Den blir mycket smakrikare då! Lägg fisk, ägg, chili, ingefära, vitlök, limesaft, limeskal, fisksås, koriander , salt och peppar i en matberedare.
Mixa ihop till en färs och forma biffar. Hetta upp en panna med rapsolja och stek biffarna tills de får fin färg. Koka nudlarna, strimla gurka och morot med en osthyvel och hacka salladslöken.
Finhacka chili och skala och grovhacka ingefära och vitlöksklyfta. Stekta fiskbiffar av fiskfärs du kan servera med kokt potatis, vitvinssås samt gröna ärtor och sallad. Istället för kokt potatis kan du servera med potatismos, kokt ris som råris, gnocchi, quinoa samt fräst spenat och kokta grönsaker.
Fråga efter fiskfärs i fiskdisken eller som här mal fiskbitar i matberedaren. Större utbu bättre priser. Lägg alltsammans i en matberedare och tillsätt koriander.
Riv limeskal och pressa i saften. Havssalt 1g kräftstjärtar msk olivolja ½ kinarädisa lime, saften msk honung. Till servering: Lite koriander Sesamfrön ½ röd chili lime. Så lagar du fiskbiffar med tillbehör.
Hacka rödlök, röd chili och. Koriandern kan ersättas med thaibasilika om du inte blivit korianderomvän som jag. Fisksåsen, som jag använder både i fiskbiffarna och nudelsalladen, är thailändskt ”salt” som ger en speciell smak som är svår att ersätta med annat. Den här gången fick mina asiatiska smaker eftersom jag hade en halv knippa koriander kvar.
En handfull räkor som bodde i frysen fick följa med. Asientemat följdes upp av cocosgrädde. Mixa samman kryddorna med fiskköttet och fisksåsen, eller hacka fiskköttet fint och rör samman. Du som vill tillsätter även sambal och salt. Hetta upp oljan i en stekpanna och stek fiskkakorna minuter på varje sida.
Servera med dippsåsen. Grovhacka cashewnötterna och koriandern. Dippsås: Skala och riv ingefära och skölj och riv skalet från limen.
Grovmal fisken i en köttkvarn tillsammans med chili, ingefära och lök. Kyl färsen och ställ in grädden i frysen en stund. Skölj och finhacka chili. Slå kall färs med äggvita, iskall grädde, rivet limeskal och finhackad koriander.
Med kall grädde binds färsen och biffarna håller ihop bättre. De här goda och nyttiga biffarna med lax, ägg och linser är en riktig proteinbomb.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.