måndag 25 december 2017

Vingårdar italien karta

Vi förhandlar så att du slipper. Och regionen har en lång historia när det gäller vin, redan under etruskerna i det åttonde århundradet f. Många gårdar erbjuder vinprovning och direktförsäljning, ibland även övernattning. Skördetiden varierar från distrikt till distrikt, från september till november.


Kartan visar vingårdar i Valpolicella som är registrerade hos Consorzio Tutela Vini Valpolicella. Gröna markeringar visar vingårdar som Club Amarone samarbetar med.

Du är också välkommen att ringa eller skriva till oss för tips och råd. Här njuter du både av det vingården producerar, de vackra rummen och den milsvida utsikten. Vinvägen i Franciacorta är ca mil lång och kantad av vingårdar , vinbutiker, restauranger, agriturismo (boende på vingård ) och fina naturupplevelser. Förutom Barone Ricasoli-viner kan man även handla andra lokala produkter som honung, sylt och DOP olivolja.


Sicilien har många vingårdar som producerar vin av hög kvalitet. Vi hjälper dig därför att hitta vingårdar som passar dig och ordnar även trevligt boende på fina orter. Området kring vulkanen Etna är särskilt spännande.


Därför föreslår vi turer på tre, fyra eller fem dagar i dalen kring floden Alcantàra.

Njut av god mat och gårdens egna viner. Det är ju inte helt fel. Välkommen till Ciaoalba. Vi anordnar en mängd resor till olika genuina italienska vingårdar.


Se alla våra vingårdar här. Boka din resa till Piemonte idag! Vi valde just denna vingård för att den drivs av en kvinna. Alla män var bokade av vingårdar runtom sedan första skoldagen.


Kvar fanns således bara kvinnor. Italien , Italienska viner. Till skillnad från andra vinkartor ses landet pedagogiskt i sitt sammanhang med angränsande länder och vinregioner. Perfekt till den vinintresserade, sommelierstudenten och som dekoration i vinkällare och provningsrum.


Alla våra vingårdar i Toscana och Umbrien har swimmingpool samt trevliga, möblerade ute arealer. Samma druva är populär även i Langhe som ligger i närheten – på sluttningarna vid staden Alba på floden Tanaros högra strand. Sienas centrum finns till och med nedskriven på Unescos världsarvslista.


Vi börjar med att introducera vinregionen Toscana med några gårdar i distrikten Chianti Classico och Chianti Colli Senesi. Du bor på en går som ofta är en vingård , får inblick i livet där, får testa deras viner och kan lära dig laga italienska läckerheter med familjen. Nästa dag är det dags att besöka vingårdarna runt Montalcino.

De flesta vingårdar vill att man ringer eller gör upp om en besökstid via e-mail innan besöket. Sök på det landskap som intresserar dig. Underbart på alla sätt.


Vivianis viner är bland det bästa du hittar i Valpolicella. Deras vingård ligger högt upp i Negrar med fantastisk utskikt över hela dalen. Address: Azienda Agricola Viviani, Via Mazzano n.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg