tisdag 14 augusti 2018

Hur många procent av hjärnan använder människan

Sanningen är att vi vet att människan använder hela sin hjärna. Det går att studera elektrisk aktivitet i hjärnan , eller hur värme fördelar sig i huvudet när blodet strömmar till olika delar av hjärnan. Genom att studera dem samtidigt som man ger en person olika uppgifter syns det snabbt att hela hjärnan används, till olika saker.


Människor har störst hjärna. Av någon anledning verkar vi koppla ihop omfånget på hjärnan med hur pass smart personen är. Det kan exempelvis förekomma skämt om att någon har en liten hjärna , om man skojar om att en person verkar mindre smart.

Därför finns en myt om att människan har störst hjärna. Man kan undra hur det står till med de där återstående procenten när de som lyckats komma åt dem formulerar sig exempelvis så här: Dagens människor använder i genomsnitt 3- av hjärnans totala kapacitet medvetet. Trots att det är en osannolik myt att vi bara använder tio procent av vår hjärnkapacitet är den väldigt utbredd. I en amerikansk undersökning bland psykologstudenter där de fick frågan hur stor del av vår hjärnkapacitet vi använder , svarade så många som en tredjedel tio procent. Om du, exempelvis genom en olycka, skulle förlora procent av din hjärna är det fullständigt katastrofalt.


Dessutom är en stroke eller hjärnblödning alltid skadligt på något sätt, oavsett i vilken del av hjärnan den inträffar. Du använder alltså hela din hjärna , även om du inte använder hela på samma gång. Räknarna är tillgängliga på svenska och är lätta att använda.


Svar på allt är ett community-baserat forum där medlemmar kan ställa frågor om vad som helst.

Vi har samlat många år av kunskap och publicerar nu detta för alla att ta del av. Neokortex utgör av den mänskliga hjärnan och är ansvarig för språk och medvetande. Myten att vi bara skulle använda av vår hjärna är, som sagt, bara en myt.


Varje del av hjärnan har en känd funktion. Att missbruka exempelvis kokain må vara mycket sämre för din hälsa, men teknologiberoende kan påverka din hjärna på ett liknande sätt. Många upplever dessutom abstinens när de inte har telefonen i närheten. Enligt en forskare vid California State University lider procent av alla västlänningar av någon form av teknikberoende.


Du är här: FamiljeLiv. Gjensidige - Väl förberedd. Hälften av de svenska internetanvändarna betalar för musik och film, unga är mer källkritiska än vuxna, 1procent av de upp till år tittar på och redan vid två års ålder använder fyra av fem internet. Skillnaden ligger i hur vi använder hjärnan.


Genier exempelvis, använder sin hjärna mer effektivt genom att använda bestämda delar av hjärnan , och inte en stor del som inte utför någon nytta i det dom tänker på. Vi använder en mycket större del. Man kan inte heller påstå att man använder en viss procent.


Hjärnan fungerar inte. Nu visar forskning att våra hjärnor kan förändras av att vi numera så intensivt använder internet, inte minst i våra mobiler. Vissa studier tyder till och med på att delar av hjärnan bokstavligen krymper, något som man tidigare sett som ett resultat av långvarig stress.


Nästan procent av oss upplever att vi har för mycket skärmtid på fritiden, enligt en undersökning från Telenor. Och i genomsnitt tittar vi i mobilen 1gånger per dag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg