måndag 1 oktober 2018

Dadel näringsvärde

Näringsvärdena för ett livsmedel svarar inte exakt för alla upplagor och varianter av livsmedlet. Om tecknet - finns angivet i tabellen, då betyder det att näringsvärdet i fråga inte har analyserats av Livsmedelsverket för den givna produkten. Färska dadlar är en liten avlång frukt som växer i palmer. Frukten har en avlång hård kärna i mitten.


Dadel näringsvärde

Passar bra att använda i yoghurt, fil, sallader eller naturella som snacks. Fontanas dadlar är av sorten Mazafati och kommer från Bam-regionen i Iran. Energifördelning (E ) Energiprocenten visar hur stor andel av energin som kommer från de energigivande näringsämnena (protein, fett, kolhydrater, alkohol och fibrer).


Newsner ger dig nyheter som berör! Idag odlas dadlar främst i Nordafrikas och Mellanösterns ökenområden. Alla varumärken, upphovsrätt och andra former av immateriella rättigheter tillhör sina respektive ägare.


Dadlar växer på upp till meter höga palmer. Informationen på sidan samlades in av 100gram. Eventuella felaktigheter kan finnas och vi försöker revidera materialet så ofta vi kan. Palmerna blir upp till m höga och blommor och frukter utvecklas högst upp i bladkronan. Dadelpalmen bär frukt året om och frukterna är oftast ljusbruna eller svarta.


För varje livsmedel ges värden för över näringsämnen. Mörk och fyllig sirap med nyanserad smak av dadlar. Används som sirap och honung.


Dadel näringsvärde

Mixa först sönder havregrynen i en matberedare. Mixa sedan med dadlar , hälften av kanelen, saltet och lite i taget av vattnet till en smet. Blanda kakaon med resten av kanelen. Rulla bollar av smeten och rulla dem i kakaoblandningen.


Fri från laktos, mjölkprotein och ägg. Gör glutenfri: välj ren havre. Mjuka torkade och söta. Passar perfekt till matlagning eller för att stilla sötsuget.


Dadelsocker är ett oraffinerat naturligt sötningsmedel tillverkat av Deglet Nour dadlar , som är urkärnade, råtorkade och sedan malda till ett pulver. FatSecret inga garantier för dess fullständighet eller riktighet och all information, inklusive näringsvärde , används av dig på egen risk. Man kan överleva i veckor genom att endast äta en handfull dadlar per dag.


Naturens eget godis, dessa glukosrika torkade frukter fungerar också som sötning när du bakar, gör energibars eller mixar smoothies. Ja, vad är dadlar bra för? Tja, om du till exempel byter ut vanligt godis mot torkade dadlar , då slipper du allt raffinerat socker och får samtidigt i dig nyttiga fetter. Vad innehåller dadlar.


Varför är dadlar nyttigt? Jo, bland annat för att dadlar är fria från kolesterol och innehåller lite fett.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg