onsdag 3 oktober 2018

Makadam under betongplatta

Jämför pris på produkter och återförsäljare inom renovering och bygg. Man brukar ange makadamens minsta och största partiklar mätt i millimeter. Detta är en vanlig storleksfördelning för en markbädd under betongplatta på mark.


En kombination av värmeisolering och makadam är nödvändig. Ett kapillärbrytande skikt placeras under betongplattan för att hindra att markfukt sugs upp.

Det är viktigt att makadamen är ren. Betongplatta behöver dränering. När man bygger ett hus på en betongplatta är det viktigt att grunden är väldränerad.


Dränering består i huvudsak två delar. Först och främst ska jordmassor där man planera att gjuta en betongplatta schaktas bort och ersättas med grus eller makadam , så att vattnet lätt kan rinna undan. Basen är ett fungerande dräneringsystem under golvkonstruktionen och invid kantbal­ken upp till markytan, av minst 1mm drä­neringslager av singel eller makadam med en undre korngräns 6-mm. Alternativt kan material med motsvarande dräneringskapaci­tet med eventuellt nödvändiga filter och in­blandningsskydd användas.


När det gäller underhåll har platta på mark god beständighet under förutsättning att fuktskyddet fungerar och att vatten inte tillåts rinna in i eller under plattan.

Bärande system och material. Platta på mark består av en platta och förstyvande balkar under bärande linjer. Plattan och balkarna vilar direkt på undergrunden. Under betongplattan ska du ha minst 1mm dränerade material. Hur räknar jag ut betongmängden?


Istället är det ett tjockare lager av sand. Anledningarna till detta vet jag inte men det jag undrar är om någon kan berätta för mig om detta är eller kan bli ett problem eller ej. Det förekom att trä göts in i betongen för att fästa golvreglar och väggsyllar i bland annat småhus.


Så tomtens utformning spelar in. Dessutom kan man spela med höjden. Det spelar naturligtvis in vilken typ av fasad man har. Hitta rätt produkt till rätt pris. Mer allmänt om laster och konstruktion kan du läsa under Grundkonstruktion.


Typ av kantelement och isolering under betongplatta väljs med hänsyn till byggnadstyp och uppvärmingsbehov. För betongplatta med golvvärme rekommenderas nedanstående isolering. Krossad sten som används till att gjuta på ( under betongplatta ). Brånahult Runtorp (För pris se produktprislista) Reservation för eventuell felskrivning.

Klicka på bilden för att få den större. Kostnad för betongplatta. Vad kostar det då att gjuta och anlägga betongplatta på mark?


För att få ett hum om kostnaden inför att du tar in offerter på just din betongplatta går vi här igenom cirkapriser för betongplatta som anläggs av markentreprenörer. Denna beskrivning gäller för fasta grundläggningsförhållanden, men är endast vägledande och ytterligare teknisk hänsyn kan behövas tas till geo-logiska variationer i tomt- och markförhållanden. Totalt pris betongplatta på mark: 279.


Grunden utsätts för fukt under längre tid än om marken består av grus. Användningsområde: Trädgårdsgångar,. Om marken består av grus kommer smältvatten och regnvatten att rinna undan betydligt fortare. Regnvatten ska ledas bort från huset.


Under alla grunder finns makadam som ska förhindra att grunden suger upp vatten. Gemensamt för betongplatta. Vanliga fel och brister är att många inte dränera husgrunden ordentligt. Många tycks tro att det inte behövs dräneringsrör.


Motverkar poollyftning. En poolgrund förlänger linerns livslängd. Det gör att linern kommer att ha mindre möjliga anvisningar för slitage.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg