måndag 10 juni 2019

Kända aprilskämt

Spagetti växer på träd. I en sändning berättade de att de åkt till Schweiz för att plocka spagetti från trädet och som bevis visade de en film från platsen. Vi kände att det skulle kunna bli bättre stämning i kundtjänst.


Många kommer dit med klagomål och då kan det vara trevligt att sätta sig ned över en öl och diskutera fram lösningar, säger kommunalrådet Lorents Burman till Norran. Under medeltiden firades nyårsdagen den mars, i de flesta europeiska städer.

Ett av världens mest kända aprilskämt stod svensk tv för. I ett inslag berättade SVT:s tekniska expert Kjell Stensson hur man med ett enkelt knep kunde få färg-tv, något som på den tiden inte fanns i Sverige. Genom att fästa en nylonstrumpa över tv-skärmen, skulle den svartvita bilden kunna ses i färg! Första aprilskämtet i en dagstidning.


Folk reste dit och började leta, tills de upptäckte att de förstod att de själva var åsnorna. Företaget har nu släppt en video där man menar att man kommer kunna föra samtal med tulpaner, som tydligen är en väldigt intelligent blomma. Har du blivit lurad idag?


Här är några av dagens bästa aprilskämt från Sverige!

De flesta människor älskar att skämta och luras och den april är dagen som ingen gå säker. Trots att många av oss gillar att hitta på aprilskämt är det många som ofta har svårt att komma på något bra skämt. För elfte året samlar Nischad Utbildnings aprilskämtsaficionado och sociala medier-analytiker Rickard Eriksson mediernas och webbens aprilskämt. Detta är ett aprilskämt som min systerdotter berättade om och som skedde på hennes skola i Arvika.


I högtalaren ropades det ut i alla klassrum att de barn som springer ned till flaggstången vid fotbollsplan får en varsin semla. Många av barnen visste att det var första april så dem visste att detta var ett aprilskämt. Nu är det april igen. SvD har valt ut några av de senaste årens bästa aprilskämt – och några gamla klassiker som vi minns. Här finns allt från blöt svensexa till vänsterhänta hamburgare och hembesök hos Berlusconi.


Aprilskämt tillämpas över stora delar av världen den april. Men de enda åsnorna där var de som lurats att åka dit. Här kan du se klassiska aprilskämt ur SVT:s arkiv. I Sverige är det vanligt att massmedia har falska artiklar och reportage den första april.


I Storbritannien får man bara luras fram till klockan 12. Men innan du utsätter någon för ett aprilskämt kan det vara nyttigt att känna till dessa tio fakta om just första april och aprilskämt , som du säkerligen inte kände till sedan tidigare! Ett aprilskämt som heter duga… Somliga är fulla av humor.


Trots att aprilskämt har funnits i flera hundra år, tycks vi aldrig tröttna på att luras.

I ljuset av senaste tidens fake news och desinformationskampanjer på nätet är det många tidningar som. APRILSKÄMT : Vikingarna är kända för sina vilda fester, men påsken hörde inte dit, som vi påstod förste april. Påsk-festen, hyllningen av haren och Tor V. King är alla påhittade, men vi låter det stå. Under tio år var Sven Lindahl, som nyhetsuppläsare i TV, ett av Sveriges mest kända ansikten.


Bertil tackade ja och ville gärna vara med.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg