onsdag 19 juni 2019

Kända historiska personer

Historiesajtens stora uppslagsverk om historiska personer. Här finns mängder med innehållsrika faktasidor där du kan läsa om de flesta av tidsepokens kändisar. Läs om politiker, vetenskapspersoner, uppfinnare, upptäcktsresande, militärer, kungligheter och många andra kändisar som levde under perioden.


Kända historiska personer

Boken består i en uppräkning av de etthundra svenskar som enligt. Idag vet man mycket om flertalet historiska personligheters liv, vanor och framgångar runt om i världen. Vissa kända historiska personer är inte bara omtalade för sin talang, utan även för deras spec iella djur. Och nej, du kommer förmodligen inte ens komma i närheten av att svara rätt på alla.


Men var inte blyg, ta detta quiz och se hur det går. Barfotas Jury som består av Birgitta Hultman, Gunilla Petri, Jörgen Ström, Pelle Johansson och Peter Ahlén. Varje år kommer tusentals kulturturister till Moshultamåla. De vill veta mer om Vilhelm Moberg, författaren som gav röst åt människor som tidigare varit tysta.


Historiska personer - efternamn Sorterat på efternamn. Personer Adliga ätter. Europa sorterat på förnamn. Låt oss titta på de mest berömda Svenskarna. En svensk botanist, läkare och zoolog som är fadern till vår tids taxonomi.


Han anses också vara en av grundarna till den moderna ekologin. Jesus och Muhamed lär vara mest kända av historiska personer. Av personer som levt under dom senaste hundra åren borde Hitler, Stalin och Mao toppa.


Kända historiska personer

Tror folk överdriver västerländska popstjärnors världskändisskap. Kan mycket väl tänka mig att i stora delar av världen är det relativt få som känner till Elvis Presley, Marilyn. Antoni Gaudi var en berömd arkitekt från Katalonien. Han studerade till arkitekt i staden. Var det ett ämne som du jublade över eller fick panik av i skolan?


Nu får du chansen att bevisa dig. Det finns flera kända personer som var från Delaware. Några av de berömda människorna är Valerie Bertinelli, Robert Montgomery fågel och Felix Darley.


Dessa är inte de normala upp-och nedgångar som du går igenom på en regelbunden basis. Detta är mycket allvarligare. Här är några ovanliga historiska bilder du aldrig tidigare sett.


Bildkorten (flashcards): här hittar du en kort biografisk information om varje person och en länk till hela biografi i encyklopedin. Tabeller på varje nivå. App är översatt till språk, inklusive svenska och engelska. Denna frågesport har många porträtt av kända personer från alla epoker och från många länder.


Listan på personer kan göras lång och det är många som på något sätt har påverkat Sverige och världen, som har sitt ursprung kring trakterna runt Motala ström. Andra kända personligheter. Inte nog med att det finns kändisar från olika tidsåldrar, det finns även nobelpristagare och författare. Denna hemsida är helt ideell utan kommersiellt intresse och har som syfte att samla in och förmedla information om Knivsta. Skicka gärna in förslag.


Kända historiska rödhåriga personer. Dalarna är inte bara känt för blåa berg, sjön Siljan, folkdräkter och spelmansmusik. Det är också ett landskap där en rad kända personer vuxit upp eller bosatt sig. Från Dalarna kommer bland annat flera världskända musiker, konstnärer och idrottsutövare.


För kända kungar och drottningar, se kungahus. Hon var slottsfru på Glamis Castle. Kungen anklagade henne för att vara häxa. Hon brändes levande till döds på bål på Edinburgh Castle.


Kanada är bara en tiondel av USA men det finns många kända kanadensare. Kanada är ett gigantiskt land till ytan men det finns bara lite drygt miljoner pertsoner som kan kalla sig kanadensare och långt ifrån alla är kändisar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg