fredag 14 juni 2019

Koppla in spis 230v

Koppla in spis 230v

Snabb leverans, oslagbara priser! Fri frakt och snabb leverans. Billiga vitvaror på nätet. Vi har spisar till röda priser och erbjuder fri frakt i hela landet! Köp Spisar hos WhiteAway.


Där fungerar bara 2V - spisar. I övriga fall väljer man företrädesvis en 4V- spis i den mån det finns idag, men 2V går lika bra. Korta noteringar:- Det finns exempel där en gammal 4V- spis har drivits med 2V utan större problem annat än att den var ”lite seg”. Om det krisar så det detta ett alternativ. Har köpt en spis jag vill koppla in idag, men jag är inte helt hundra på hur jag ska koppla kablarna mellan väggen och spisen.


Koppla in ny ugn och spis 230v på. Man måste också kolla hur uttaget perliex är kopplat i väggen, alla har inte alltid alla kablar framdragna. Dom flesta brukar gå att koppla till fas, då måste man byta kabeln. Dels 230V enfas- spis , de funkar som din 230V -beskrivning.


Dels finns 230V -trefas- spis , de funkar som din 400V-beskrivning. Har problem att få hit en elektriker den närmaste tiden. Men kopplas en 230V spis fel och den får 400V så i bästa fall vägrar den starta eller så går den sönder. Därför får man dubbelkolla allting med sådana här uttag, man kan inte lita på att det ser korrekt ut utan måste mäta uttaget för att vara på säkra sidan.


Mäter du mellan en fas och nolla får du 230V , som i ett vanligt eluttag, det är så eluttagen är kopplade. Det billiga byggvaruhuset online. Vi hjälper dig hitta lägst pris på produkter inom vitvaror. Elementspänningen kan vara 2V eller 4V vilket inte framgår av frågan. Men även om elementspänningen är 2V är det troligt att uttaget kommer att överbelastas med risk för brand.


En elektriker på plats kan ge er råd om hur man ska koppla in spisen. Och ni som har 4V- spisar – är dessa för två eller tre faser? De går alltså att koppla så de kan matas från flera faser samtidigt.


Har ni kollat så inte spisen går att koppla om till 230v enfas? De runda brytarna med en självlysande knapp i mitten är exempel på 6A. Att elektriskt välja spis , häll och ugn – Byggahus. Allt om hur man kopplar in en spis , häll eller ugn. Den måste kunna gå att koppla in på 400V, brukar finnas en plint på baksidan av spisar som kan byglas beroende på om det är 2eller 400V.


Koppla in spis 230v

Tre faser=tre snören det kommer ström ur, om jag ska vara så pedagogisk jag bara kan. Spisar går att bygla så att du kan köra dem på 230V med en fas, brukar då dra 20A, två faser 400V 2x16A, tre faser 400V 3x16A med eller utan nolla. V kräver alltid nolla. Varje fas håller 230V men mätt mellan faserna blir det 400V.


Problemet ligger i att en 3fas spis ( av alla på marknaden om man bortser från induktion som har 230v elementspännig) Är att det är 400v element i plattor och ugn. Medans i en 230v spis så kan man normalt sett koppla 3fas med nolla om du har 3faser och nolla framdraget. Spisen är mycket riktigt gjord för 230V men för faser. För att få 230V måste man använda en fas mot nollan. Skälet till att det är tre faser som skall kopplas till spisen är för att kunna använda fler spisplattor samtidigt.


I spisen är de tre faserna fördelade till olika enhet i spisen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg