tisdag 18 juni 2019

Sluta snusa tips

Sluta snusa snabbt med ljudbok. Stort utbud av produkter och varumärken. Snabb leverans och bra priser. Här har vi samlat massor av bra tips och råd för dig som ska sluta snusa.


Dessutom sveriges största forum för folk som vill sluta snusa.

Att sluta snusa är ett stort steg för din hälsa och minskar risken för flera sjukdomar. Hjälp att sluta snusa. Det finns många fördelar med att sluta snusa.


Du förbättrar din hälsa och din ekonomi och dessutom gör du dig fri från ett beroende. Det viktigaste för dig som planerar att sluta snusa är att du själv verkligen vill. Lycka till, och kämpa på! Varför vill jag sluta.


Användningsbara tips för dig som vill sluta snusa.

Ta del av våra smarta råd och metoder för att bli snusfri en gång för alla. Fixar man inte att sluta på egen hand finns det många andra smarta sätt. Psykologen Agneta Hjalmarson har jobbat med tobaksavvänjning i år.


Det handlar om vad man är beredd att satsa och vad man kan stå ut med för obehag, säger hon. Här är hennes bästa tips på att bryta vanan – och vilka receptfria preparat som fungerar bäst. Ett par tips är den före detta elitidrottaren Paul Übelackers bok Prillan och bollen: mitt liv med snusen och sporten, och psykologen Fredrik Hillvessons Snusfri på tre veckor: konsten att sluta snusa utan att gå i bitar.


För snusandet kostar, både på din hälsa och din plånbok. För dig som vill sluta snusa finns det hjälp och tips att få på vägen mot ett snusfritt liv. Längst ner i artikeln kan du göra ett snustest och jämföra ditt snusberoende med andra snusare. Efter genomfört test får du svar på hur mycket hjälp du behöver för att sluta snusa.


Massor av tips , råd och erfarenheter om att sluta snusa. Ett stort forum där före detta snusare kan utbyta erfarenheter och diskutera. Hungerkänslor och viktuppgång: Nikotin ökar ämnesomsättningen och därför kan du märka att du går upp i vikt efter att du slutar snusa. Din kropp kommer hitta en ny normalvikt och efter det kan du sätta in extra träning eller pröva en diet om du vill gå tillbaka till din tidigare vikt som snusare.


Hur lång tid efter det att man slutat snusa tar det innan receptorerna fattar att det inte kommer mer snus? Alltså, när kan man kalla sig snusfri?

Receptorerna fattar efter två, tre veckor. Men längtan och suget kan finnas kvar ändå. För att lyckas sluta snusa krävs det att du angriper beroendet från flera håll. Det var först när jag gjorde det som jag lyckades bli snusfri på allvar. Här är några sluta snusa-tips som hjälper dig att bearbeta problemet på flera olika nivåer.


På det sättet blir det lättare att hålla fast vid tobaksstoppet när abstinensen infinner sig. Glöm aldrig att det är en stor seger att bli rök- eller snusfri – känslan av framgång väntar på dig! Mina bästa tips är att se det hela seriöst.


Det är inte realistiskt att sluta snusa på ett par dagar eller veckor efter att ha snusat i åratal eller decennier. När du vill sluta snusa är det till din fördel om du verkligen har bestämt dig för att lyckas. Läs vidare för tips om hur du kan sluta.


Anledningen till att man blir beroende av snus är på grund av nikotinet det innehåller. Hjärnans belöningssystem påverkas när du snusar och det skapar ett beroende av nikotin. M ånga reagerar väldigt olika när de slutar röka eller snusa , men ingen som använt någon form av nikotin-produkt under en längre period kommer undan helt opåverkad.


Men även om abstinensbesvären kan vara väldigt jobbiga är det värt det. Läs om vad som händer med kroppen när du slutar röka.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg