måndag 24 juni 2019

Tack på thailändska

Och thailändska är inte det lättaste språket att lära sig för en nordbo. Men man kommer långt med några enkla ord. Vi har tagit fram en lista på tio fraser som kommer att göra din nästa Thailandsresa bättre. LÄS OCKSÅ: Okända paradisöar att upptäcka i Thailand.


Prata pÅ ThailÄndska Om man ska åka till Thailand är det bra att kunna lite enkla ord och fraser på Thailändska.

Glosbe, online-lexikon, gratis. Bläddra milions ord och fraser på alla språk. Här hittar du översättningar till mer än viktiga ord och uttryck från thailändska till svenska. Så att du är förberedd på bästa sätt inför din resa till Thailand!


Vad heter snälla eller tack på thailändska ? Hur översätter man ja och nej på thailändska ? Ts har rätt, vet tyvärr inte stavningen heller - är ju olika om jag säger tack till en man eller kvinna också.

Ta reda på vem som är ansvarig. Med den unika lärometoden för långtidsminnet lär du dig Thailändska på kort tid och och blir dessutom flytande på Thailändska. Varierande uppgifter och ett stort utbud på lärometoder hjälper dig att fokusera på din inlärning. Med Minute Languages insider-grupp kan du prata med andra som lär sig Thailändska och hitta nya vänner.


Ex Tanja, Sophi(det sista betyder nog renhet tror jag) Problemet med Sophi i Thailand är eller var att ett känt tampong eller binde bolag kallar sig eller sina produkter för detta, så frugan vägrade att gå med på namnet. Sen tänkte vi på Kannika som är ganska likt Annika. Inte omöjligt för en svensk att uttala. Det är också förklaringen till varför många Thai pratar Engelska på det enkla vis de gör. De flesta säger till exempel “he go beach” och inte he went to the beach.


Thai språket är på så vis väldigt enkelt uppbyggt. Tack för en underbar kväll! Hur säger man ”Jag pratar inte kinesiska” på kinesiska? Tack och förlåt är användbara ord i alla språk.


Jag har inte tänkt på något annat än dig hela dagen! I den här videon lär du dig hur du säger det på thailändska. Kom även ihåg att använda artighetspartiklarna kâ och kráp för att låta ännu artigare.

Vi rekommenderar att du visar ditt barn filmer eller serier på thailändska (t.ex. på Netflix eller ) när barnet påbörjat sin språkinlärning. Har en granne som vill titta på vietnamesiska kanaler. På så vis måste barnet inte ens lära sig grammatik.


Undrar bara vilken satellit är det. Hittar inga några på hotbird eller sirius. Kungafamiljen är de mest vördade i Thailand. Ett stort lexikon - online och gratis att använda. Den Thailändska kungen är trots allt den kung som suttit längst vid tronen i.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg