söndag 3 december 2017

Bästa skidorterna i italien

Bästa skidorterna i italien

Nya hotellerbjudanden varje dag! Omkring en fjärdedel av dessa passar bra för ovana skidåkare, medan resten är för dig med god skidvana. Vi har kollat upp vilka de bästa italienska skidorterna är.


Vill man prova på skidåkning på ett mer udda ställe så kan man faktiskt åka skidor uppe på vulkanen Etna på Sicilien under gynnsamma vintrar. Andra är sol och ba Europas kanske bästa mat, fantastiska vyer, mängder av kulturskatter och - massor av. Solen skiner lite starkare och lite längre, pisterna är något bättre preparerade och maten är något mycket godare. Dessutom tar du dig lätt till italienska Courmayeur på andra sidan Mont Blanc. Vi listar de bästa skidorterna i världen.


Freeride sparar data i cookies. Italien är enormt varierat. Genom att använda våra tjänster godkänner du det. Bodde på våning sex med en fantastisk utsikt över Gardasjön. Perfekt läge om man vill utforska både Dolomiterna och Gardasjön.


Stilig personal som ger god service, vi möttes av portier direkt när vi parkerade vid receptionen. Faktum är att orten med flest soltimmar, Sestriere, såg hela h skinande sol per dag – helt LYSANDE om du frågar mig (JA, jag ska sluta nu). De södra delarna av Alperna får i regel mer sol än de nordliga delarna. Stora berg, god mat och genuin åkning. Flera resebyråer åker regelbundet till Monterosa Ski i Aostadalen och när man är där förstår man varför.


Små byar med genuin känsla och ett berg som erbjuder oändlig åkning. Dags att damma av de gamla skidkunskaperna och slänga dig ner för gnistrande pister? Här är bra och vackra skidorter i Europa som du absolut inte får missa. Allt från våra egna fjäll i norden ner till de branta pisterna i alperna. Tänk att vakna upp till blå himmel, strålande sol och gnistrande alptoppar.


Här kan du se billiga resmål i Alperna. Livigno är en speciell godbit till den prismedvetna skidåkaren. Det låter inte helt fel. Läs mer om skidåkning i Alperna här. Men det är framför allt den italienska maten och vinerna som lockar.


I Courmayeur finns nämligen Alpernas bästa skidrestauranger. Schladming is the place to be. Cortina tillhör ett av världens största skidsystem, både utför, med snowboard och med längdskidor. Området är känt för sin utförsåkning, sina fantastiska bergskulisser och sina fina med framförallt breda pistade backar. De är stolta över att ha snöiga backar som sträcker sig 3km samt 2km utmanande off-pist terräng för experter och åkare på mellannivå.


Bästa skidorterna i italien

Passo Tonale - barnens favorit. Vad är egentligen bättre än att susa ner för backen och se pudersnön virvla kring en? Varje år vallfärdar mängder med Skandinaver till de många vackra skidorterna i Alperna, och det med all rätt. Däremot kan det vara svårt att bestämma sig för vart man vill åka. Därför listar vi nio av de allra bästa orterna!


La Grave är olikt alla andra skidorter du besökt. Ta dig hit: Närmaste flygplatser är Lyon (två timmar) och Turin (tre timmar). Transferbuss eller hyrbil därefter.


Magi på Mont Blancs solsida. Här är inte bara kaffet och maten bättre, skidåkningen är fantastisk och det finns mycket att välja på.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg