torsdag 31 maj 2018

Dadlar nyttigt eller inte

Här är intressanta fakta som du sannolikt inte visste om dadlar ! Nikotinsyran i dadlarna sägs vara ett perfekt medel mot tarmbesvär. Ett regelbundet intag av frukten ökar tillväxten av de nyttiga bakterierna som behövs för en välfungerande tarm, skriver Dietguiden. Varför är dadlar nyttigt. Ja, vad är dadlar bra för?


Tja, om du till exempel byter ut vanligt godis mot torkade dadlar , då slipper du allt raffinerat socker och får samtidigt i dig nyttiga fetter.

Vad innehåller dadlar. Jo, bland annat för att dadlar är fria från kolesterol. Palmerna blir upp till m höga och blommor och frukter utvecklas högst upp i bladkronan. Dadelpalmen bär frukt året om och frukterna är oftast ljusbruna eller svarta. Det är alltså inte en stor kalorireduktion man uppnår genom att använda dadlar för att söta sina kakor, istället för socker.


När allt kommer omkring är socker socker, oavsett om det kommer från bordssocker eller dadlar. Detta betyder inte att socker är ohälsosamt, för det är inte nödvändigtvis så. Håll noga koll så att de inte bränns.


Därför är det bra att minska intaget av livsmedel med mycket fruktos.

Frukt, och i det här fallet torkade dadlar , är dock okej i mindre mängd eftersom det inte är någon stor källa till fruktsocker. Med vänlig hälsning, Sofia. Om man äter LCHF eller av annat skäl inte kan äta sött så är naturligtvis inte dadlar så bra. Om du skulle ha bakverk med dadlar med dig att ha när energin tar slut på Vätternrundan så är det nog ingen fara och definitivt bättre än saft eller sockrad blåbärssoppa. Torkad frukt – är det nyttigt eller onyttigt?


Det beror såklart på vem som äter det. Dadlar som sötningsmedel? Skulle nog säga att det är mer nyttigt än onyttigt! När är det bra att äta torkad frukt? Som ersättning för godis!


Eller som en del av ett. När det kommer till sötningen kan man titta efter om brödet är sötat med frukt eller någon slags socker. Det är svårt att veta om sockret är från en frukt som man tillsatt eller om det är raffinerat socker. Titta på ingredienslistan. Jag undrar hur många kalorier innehåller dem, är de nyttiga att äta om man tränar (styrketräning och fotboll) eller är de rent av skadliga på något sätt?


Det kan man inte tro när man ser den och inte heller när man smakar den. Den här passar perfekt som dessert eller varför inte som en chokladkaka till fikastunden. Njut av en fika eller dessert där kroppen får något som är nyttigt och tillför något:) Hälsosam krämig chokladkaka.


Ett halvt glas granatäppeljuice och en handfull dadlar om dagen ger ett bra skydd mot hjärt- och kärlsjukdomar, enligt forskare vid Technion-Israel Institute of Technology.

Jag letar hela tiden efter nya, goda och nyttiga recept med lakrits och jag fullkomligt ääälkar kung markattas lakritspulver som gör det möjligt att äta lakrits på ett gott och hälsosamt sätt. Gör dina egna LAKRITS DADLAR , det låter och kanske inte ser så mycket ut för världen men dem är sjukt goda! Torkade är goda i gröt eller müsli och fikon i baket gör brödet extra saftigt.


Frukten passar även bra tillsammans med ost, nötter och i sallader och till desserter. De smakar även bra till kallt kött, till exempel skinka eller kyckling. En anna frukt som är god när den är torkad är dadlar. Det är inte alltid som kroppen är kompis med bakterier, men särskilt magen blir riktigt glad för probiotika. De goda bakterierna har nämligen en gynnsam effekt på dina tarmar.


Så kanske är det bra för dig att köpa matvaror med probiotiska bakterier eller ta probiotiskt kosttillskott.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg