torsdag 31 maj 2018

Fråga kjell hur funkar det

Fråga kjell hur funkar det

Din guide i vardagstekniken Vår populära bok med samma namn har sålts i fler än 450exemplar, till både privatpersoner, företag och skolor som vill lära sig mer om vardagsteknik. Informationen uppdateras löpande för att alltid vara aktuell. Du får även förtur till vår kundservice, utökat öppet köp och förlängd garanti på utvalda varumärken. Dator Datorsektionen förklarar vilka komponenter datorn består av och hur de samverkar med varandra. Den behandlar också hur komponenterna kan uppgraderas och hur datorn bör skyddas mot virus och annan skadlig kod.


FRÅGA KJELL HUR FUNKAR DET? ILLUSTRERAT FÖRLAGSBAND. Kursen behandlar både mesh-tekniken generellt och skillnaden mellan olika mesh-system. John och Nikka om effekt. Kjell -TV - Hur många laddningar räcker en.


En skärm uppdaterar oftast bilden i jämna intervall. Tyvärr tar det olika lång tid för ett grafikkort att rendera en bildruta, beroende på hur mycket information som är i bilden. Det gör att skärmen och grafikkortet kan hamna ur synk.


Fråga kjell hur funkar det

Det syns genom ett fenomen som kallas ”tearing” (som svenskans riva). Det här är första delen i vår kurs om grundläggande ellära. Vi lär dig grunderna om de tre storheterna och förklarar med tydliga exempel hur förhållandet mellan dem ser ut. Med E-sata går det att uppnå högre hastigheter än vad som är möjligt med USB 2. Det beror bland annat på att signalen inte behöver omvandlas utan kan skickas oförändrad hela vägen till Sata-kontrollern.


Annars måste den först omvandlas till USB eller Firewire och väl framme i datorn omvandlas tillbaka igen. Det finns aktiva adaptrar som omvandlar HDMI-signal till VGA-signal. Numera är de så strömsnåla att de ibland fungerar utan en separat nätadapter, vilket gör att de ser ut som passiva adaptrar.


Det går dock inte att veta på förhand om en dators grafikkort klarar av att strömförsörja en sådan adapter via HDMI-kontakten. Your country and preferred language. Frågorna tillhörande avsnittet.


Select your country Select language. Varannan fredag lotsar Karl Emil Nikka och Emma Svensson dig igenom en teknisk lösning och svarar på dina frågor. Du kan skicka in tips på frågor som du vill att vi ska besvara!


Går det att ladda en mobil utan stöd för snabbladdning med till exempel en Quick Charge-laddare? Vi vill på ett enkelt och lättillgängligt sätt lära dig mer om hur hemelektroniken funkar ! Hur funkar tekniken USB-PD (USB Power Delivery)? Hur anges ett mobilbatteris kapacitet? Hur räknar man ut hur många laddningar en powerbank räcker till? Varför sker vissa energiförluster vid laddning med en powerbank?


Hur snabbt kan en powerbank ladda upp en USB-enhet? Finns det powerbanks med stöd för snabbladdning?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg