onsdag 30 maj 2018

Moderlandsmonumentet

Statyn är totalt 1m hög och enbart damen är m hög. Moderlands monumentet eller Moder Ukraina (Ukrainas moder). Från moderlandsmonumentet till grottklostret. Bergen ovanför floden Dnepr bjuder på intressanta vyer inte långt från stadskärnan.


Du kan promenera från tunnelbanestationerna Arsenalna eller Dnipro i norr eller ta buss mot det meter höga moderlandsmonumentet. Kiev är packat av historiska skatter och är hem till en levande kulturscen, vilket gör att staden bjuder på en intressant mix av upplevelser.

Ett stenkast från Pecerska Lavra hittar vi den meter höga statyn Rodina-mat som vakar över Kiev. Hon håller ett svärd i ena handen och en sköld med en hammare och ett sigill i den andra. Det kryllar av olika monument som har sina historiska referenser.


Mera parker, mera solgass och en välbehövlig paus. Nationalism tycks starkt förknippat med strid och möjligheten att försvara sig. Den stora statyn är en mäktig syn där den står på sin piedestal 1meter.


Fördjupa dig i historien om Kievs sovjetperiod vid viktiga sevärdheter som moderlandsmonumentet och Ukrainas historiska museum under andra världskriget. Kiev har sin egen frihetsgudinna som blickar ner över stan. Jag åker förbi henne varje dag, men plötsligt hade hon idag försetts med en krans av röda vallmöblommor.

Gigantiska sådana, eftersom hon är meter hög. När vi har landat i Kiev kastar vi oss direkt ut i dagens program och inleder med att köra till den meter höga statyn Rodina-mat som vakar över Kiev. Ett riktigt lyxigt boende vid Sofia Katedralen är Hyatt Regency Kiev, men inomhuspool och takterrass. En arbetare placerar en krans på det 1meter höga ” moderlandsmonumentet ” i Kiev, på årsdagen av segern över nazisterna i andra världskriget.


Men ny lagstiftning gör att monumentet nu kan bli olagligt, eftersom kommunistsymbolerna hammaren och skäran syns på skölden. Bakkerne ovenfor floden Dnepr byder på en spændende udsigt ikke langt fra byens centrum. Three-Room Apartments In The French Quarter Kiev - Three-Room Apartments In The French Quarter lägenhet är belägen i distriktet Sjevtjenkivskij och erbjuder utsikt. Enbart svärdet väger nio ton. Skölden, prydd med Sovjetunionens emblem, minner om Ukrainas historia.


Sverdet er meter langt. I skjoldet er det statsemblem frå Sovjetunionen. Monumentet veg 5tonn og er 1meter høgt. Jag åt även lunch därute innan jag åkte tillbaka till centrala Kiev.


Kyrkorna stod sig bra i den internationella kyrkokonkurrensen och monumenten andades inte bara en tid som flytt utan även en hel del nutid. Exempelvis hade man framför det stora moderlandsmonumentet symbolisk ställt upp ryska stridsvagnar som hade blivit beslagtagna i östra Ukraina under den pågående konflikten. Moder Sovjet kaldes statuen, om hvilken det siges, at den er så grim, fordi det var den daværende generalsekretær Leonid Brejsnevs datter, der stod model. Statyns sköld pryds märkligt nog fortfarande av Sovjetunionens stadsemblem men är tydligen också föremål för omfattande nationell debatt.


Du kan senere udforske det tophemmelige Objekt nr.

Hej, Jag och min fru åker till Kiev i helgen. Någon som har tips på saker man inte får missa? Bra barer, roliga restauranger och saker att se?


Dessutom förmedlingen av meningslös information uppnått vissa resultat. Detta eftersom det ryska folket svalt den med glädje. Välj bland 1vandrarhem i Kiev, Ukraina.


Boka vandrarhem i Kiev till de bästa priserna och spara pengar. De verkade ha lite ölkultur för de hade en sida med säsongens färsköl med ymniga beskrivningar av innehåll och densitet(!) och till skillnad från här hemma stod det info i stil med ”denna öl innehåller minst alkohol”. Stärkta av ölen tog vi ny fart och bladade iväg mot andra världskrigs-museet och moderlandsmonumentet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg