torsdag 3 maj 2018

Digital pedagogik i skolan

Digital pedagogik i skolan

Ta kontakt med vännerna från skolan igen. Massor av foton och minnen! Mediapoolens främsta uppgift är att leverera ett kvalitetssäkrat innehåll till våra kunder. Det finns hur mycket resurser som helst, men genom att ordna och inspirera genom teman och bloggar hjälper vi stora och små att skapa ett kreativt klassrum. Dessutom ett stort antal färdiga teman som innehåller kvalitetssäkrade lärresurser, anpassade och utvalda efter kunskapsmålen i gällande kursplaner.


Digital pedagogik - konto Digital pedagogik i skolan. Vi vill inte bidra till ytterligare polarisering utan rekommenderar ett öppet sinne och att titta igenom temat. Anslutna kommuner och skolor skapar enkelt konton genom deras godkända e-postadresser.


Att alla elever får egna konton gör att du enkelt kan flippa klassrummet eller veta att eleverna alltid har tillgång till det digitala materialet. IT och digital pedagogik är en serie föreläsningar, för dig som pedagog eller skolledare, från konferensen ”It och digital pedagogik i skolan ” som handlar om hur kommuner och skolor arbetar med den digitala förflyttningen. Hur påverkar den digitala tekniken med nätbaserade tjänster skolan ? Vad tycker då eleverna själva om utvecklingen, och vad kommer den att få för konsekvenser? UR: IT och digital pedagogik i skolan – Digitala verktyg i NO.


Digital pedagogik i skolan

Patrik Jönsson, NO-lärare, reflekterar över försök han gjort med digitala verktyg i undervisningen. Hans erfarenheter har gjort att han blivit noggrann med hur han utformar uppgifterna och ser till att pedagogiken kommer i första hand (webb-tv). Porträttet Mobbningen ökar i svenska skolor , visar färska siffror. Ett mer polariserat samhället och för lite förebyggande arbete är två möjliga orsaker, menar Robert Thornberg, professor i pedagogik vid Linköpings universitet. Om skolan är ansluten till Skolfederationen krävs det att ett attribut läggs till i profilen.


Detta attribut har vi delat med kommunernas it-avdelningar. Digitaliseringen i skolan ­ måste vara i lärandets tjänst. Att använda ­ digitala verktyg ska underordnas den pedagogiska funktionen.


Hur vi använder dem för elever med funktionsnedsättningar kan stå som modell för digitaliseringen i stort. Föreläsningar från konferensen It och digital pedagogik i skolan som handlar om hur kommuner och skolor arbetar med den digitala förflyttningen. Vi arbetar för att alla barn och elever ska få en utbildning som är likvärdig och av god kvalitet i en trygg miljö. Digitala verktyg i sig ger dock ingen förändring, utan det är först när de används med en genomtänkt pedagogik som man får positiva resultat.


Det visar en litteraturstudie av forskningsrön om digitalisering i skolan som utbildningsutskottet låtit göra. Men idag är utmaningen en annan än för tio år sedan. Snarare än tillgången på. Hon föreläser om viktiga frågor som skolan behöver informera om och förankra i sin digitala vardag. Att spela datorspel är att vara en del av en kreativ kultur, menar läraren och verksamhetsautvecklaren Jonas Lindahl som ofta använder sig av spel i undervisningen.


Digital pedagogik i skolan

NO-läraren Sabine Louvet berättar om hur man kan använda smarta telefoner för att öka aktiviteten i klassrummet om det finns för få datorer. Frida Monsén är digital utvecklingsledare och berättar om att hon ofta måste förklara för elever och lärare vad digital kompetens innebär. Hon säger att man behöver förstå den värld av kod som finns bakom allt på nätet och hur den påverkar oss i vår digitala vardag. Lyckas med digitala verktyg i skolan riktar sig till lärare, skolledare och huvudmän som vill börja arbeta mer systematiskt med digitala verktyg i undervisningen. Om författaren John Steinberg är fil.


IKT– pedagogik är alltså en vidareutveckling av begreppet IT där ”K” står för kommunikation. Samtidigt kommer tekniken in som verktyg taget från kreativpedagogik. Det kan till exempel handla om hur internet fungerar och om vem det är som bestämmer ute på nätet.


Kristina Alexanderson menar att skolan har ett ansvar att se till att ungdomarna blir duktiga på att fungera i en digital vardag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg