fredag 4 maj 2018

Lyssna på podcast android

Hur lyssnar man på podcast ? En podcast (poddsändning, podradio eller pod) är ett enkelt sätt att prenumerera på ljud- eller videofiler via nätet. Via ett program eller en app, väljer du vad du vill lyssna på , sen får du nya avsnitt löpande. Den vanligaste plattformen för att distribuera en podcast är att använda sig avStore. Jag lyssnar mer på podcasts än jag lyssnar på musik. Vi kommer först gå igenom vad en podcast är.


Sedan kommer jag ge tips på de bästa apparna för poddlyssning och slutligen ge tips på några bra podcasts att börja med. Vilken den absolut bästa podcast -appen till Android är råder det delade meningar om. Dels är det en smaksak, hur man personligen vill att en sådan app skall vara utformad och vad man har för behov som podcast -lyssnare.


I denna artikel kommer jag tipsa om stycken grymt bra appar när det gäller att lyssna på podcasts i din Android -enhet. Tryck på det avsnitt du vill lyssna på. Spela upp ett avsnitt av en podcast. Avsnittet som spelas visas längst ned på skärmen.


Lyssna på podcast android

Du hittar fler kontroller. Så lyssnar du på podcast i Android med Beyondpod Väldigt många frågar oss på Twitter hur man lyssnar på Psykpodden i Android -telefoner. Svaret är att du antingen kan lyssna på podcasten i webbläsaren genom att gå in här på bloggen (klicka på ”Psykpodden” i menyn och hitta det avsnitt du vill lyssna på ) eller lyssna via en RSS-läsare som till exempel Beyondpod.


Andra lyssnar hellre på roliga samtal mellan kända människor. Oavsett vad du gillar lär det finnas en podd för dig. Poddsändningar, eller podcast som det heter på engelska, är en metod för att publicera ljud på internet. Tekniken är standardisera så du behöver inte ladda hem olika spelare för att lyssna på olika radiostationer.


Prenumerera gratis på vilken podcast som helst och ladda ned avsnitt för att lyssna offline. Vad är egentligen en podcast ? Det är en webradiosändning, utan fasta tider, som du kan lyssna på eller ladda ner som mp3-fil när du vill – var du vill. Podcast på android , hur gör jag?


Då jag känner mig totalt handikappad i android tänkte ja helt enkelt fråga här om det jag önskar är möjligt. De enklaste och vanligaste varianterna är via en applikation i din webbläsare eller en installerad på din mobil, platta eller dator. Där kan du lyssna och prenumerera på dina podcasts. Hos oss lyssnar du via vår applikation i din webbläsare.


Lyssna på podcast android

Tack vare detta kan du lyssna oavsett vilken enhet du använder. Appen har fördelen att vara gratis och är lätt att använda. Texter att lyssna på för att lära sig svenska. Lite högre upp på den här sidan har du en sökfunktion.


Klicka på den och skriv namnet på ett program du vill lyssna på. När du kommit till programmets sida ser du oftast en lista med avsnitt. Gör du inte det klickar du på länken Alla avsnitt.


Sedan är det bara att klicka på den blå knappen märkt Lyssna , så är du igång. Poddtoppen ger dig tips och rekommendationer på intressanta, bra och spännande podcasts. Topplista för de populäraste poddarna just nu inom alla kategorier. Prenumerera på hela kanalen genom att klicka på ”Subscribe Free” under omslagsbilden. Vill du ha hjälp att kunna lyssna ? Har du frågor om Radio?


Vi har listat de vanligaste frågorna och hittar du inte det du letar efter kan du enkelt skicka in din egen fråga.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg