onsdag 16 oktober 2019

Reflexivitet exempel

Reflexivitet exempel

På individnivån är reflexiviteten en process där vi, genom att jämföra oss med andra förstår både oss själva och de andra och skapar ett jag. Detta har myntats av den tyske ungdomsforskaren Thomas Ziehe. Not: Exempelmeningarna kommer i huvudsak från svenska dagstidningar, tidskrifter och romaner. När allt kommer omkring är det inte heller bara eller ens främst den.


Reflexivitet exempel

Kunskaper och informationer bearbetas genom reflexivitet och förändrar kvinnornas handlingar och normativa hållning. Kvinnornas val och reflexioner i denna studie är exempel på handlande som frigjorts från traditionella normer. Därför vill jag analysera varje forskares avhandling för sig innan jag söker efter skillnader över tid. Reflexivitet är inte enbart tidsberoende utan främst individberoende. Mitt syfte var att se om och hur synlig forskaren gör sig för läsaren i sin text.


Läsaren i detta fallet är jag. Kunskap och information är en del av den sociala strukturen, där nya uppfinningar som till exempel internet har en vital direktpåverkan på politiken och ekonomin till exempel. Ett exempel kan vara att medarbetaren inte har råd att vara hemma från arbetet på grund av ekonomiska skäl. Med denna medvetenhet gör jag ändå antagandet att goda faktorer genererar högre närvaro på arbetsplatserna. Kuhn menar att sociala aspekter ofta påverkar valet mellan olika vetenskapliga hypoteser och visar med historiska exempel att så ofta varit fallet.


Ofta har till exempel nya banbrytande teorier tagits fram av unga forskare som motarbetats av äldre vetenskapsmän som inte ändrar sig oberoende av bevis. Exempel på kvalitativa metoder är diskursanalys av dokument, djupintervjuer, gruppdiskussioner, deltagande och ickedeltagande beteendeobservation under exempelvis beslutsmöten, reflexiva fältanteckningar, fokusgrupper, innehållsanalys, aktionsforskning samt deltagande aktionsforskning. Begreppet reflexivitet har blivit allt vanligare under de senaste decennierna. Självberättelser sammanflätas till en biografi, skapar identiteter, uppdateras och utvärderas, och då helst med hjälp av expertsystem så som de evigt varierande vetenskapliga rön som framkommer. Idag fokuseras det mycket på olika rutiner i olika livsstiler samt värderingar inom samhället istället för mellan samhällen, till exempel i ett klassrum eller på en byggarbetsplats.


Se till exempel på fredagens handel i USA, där SP5i stort sett handlades oförändrad och inget riktigt styrketecken fortsätter Karl Hedberg. Ett aktiecase som vi tidigare lyft fram som gynnas i takt med att handelskonflikten trappas av är Lundin Petroleum. Vi gör detta med utgångs-punkt i två sorters handikappverksamhet som vi själva forskar oteater för perso-ner med utvecklingsstörning och boende för personer med psykiska funktionshin-der. Allt detta är ett ypperligt exempel på något som är lättare sagt än gjort. Detta seminarium har avsikten att utsätta reflexivitetsbegreppet för sig själv.


Om reflexivitet i grunden rör översättning från praktik till teori, borde motsvarande översättning vara möjlig i motsatt riktning: från teori till praktik. Uppsatser om GIDDENS SOCIAL REFLEXIVITET. Bläddra milions ord och fraser på alla språk.


Detta blir en oändlig självreferens som brukar benämnas reflexivitet. Ett annat exempel på reflexivitet är: Denna mening har fem ord. De forskare som däremot anser att subjektivitet spelar roll i forskningen använder reflexivitet för att uppmärksamma de sociala och kulturella kontexter som har betydelse för konstruktionen av kunskap. De former av subjektivitet som framställs utgöra ett hot mot samhället är samtidigt sådana subjekt som inte respekterar systemen. Det viktiga för symmetri är att om R(a,b) gäller så gör R(b,a) också det, och omvänt.


I ditt exempel är relationen falsk för a=b=och det är den om man byter plats på a och b också. Vilket inte är så konstigt, för de är samma tal, men ta t. Jämför med exemplet om övervikt och fotstorlek. Enklast sker denna bedömning av innehållsvaliditeten (=face validity) genom att be några utomstående, väl insatta i problematiken, att uttala sig.


Detta görs med fördel i kvantitativa studier ( kan även göras i kvalitativa studier). Kravet på reflexivitet är egentligen överflödigt, då totalitet implicerar reflexivitet. Mängderna av naturliga, hela, rationella och reella tal är alla linjärt ordnade med avseende på relationen mindre-än.


Reflexivitet exempel

Ett exempel på detta är den tid (i millisekunder) det tar att bedöma huruvida ett visst ord finns med i en (memorerad) lista med ord. Om det tar längre tid att göra den bedömningen för längre listor, kan vi sluta oss till att den mentala process vi undersöker tar längre tid på sig att bearbeta längre ordlistor och att denna process.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg