onsdag 30 oktober 2019

Rfsl grundare

Rfsl grundare

RFSL tar sedan många år tydligt avstånd från åsikten och uttalar bland annat i sitt principprogra RFSL tar avstånd från alla former av sexuella övergrepp och ofrivilligt sexuellt våld. Våldtäkt och sexuella övergrepp mot barn som begås av vuxna är särskilt allvarliga. Den arbetar med opinionbildning kring Sexuell och Reproduktiv Hälsa och.


John Bergström menar att tongivande personer inom RFSL tidigare har förespråkat pedofili. Att organisationen nu tar avstånd från det spelar ingen roll. Det är en organisation som ha en mörk bakgrun säger han. Nu vill vi inte var såna… eller jo, det vill vi visst.


Det var bland annat på grund av dessa frågeställningar som vi kom till vår första föräldragrupp inom RFSL Stockholm. Idag är vi nätverket Stolta Föräldrar till hbtq-barn, Stockholm. Vår verksamhet finns inom RFSL Stockholm. Allt vårt arbete sker ideellt, på vår fritid. RFSUs grundare och frontfigur Elise Ottesen-Jensen (t v på bilden).


Rfsl grundare

Inlägg om RFSU skrivna av RetorikKalle. Dynamic Codes grundare arbetade på 90-talet på Statens. The document has moved here.


Det finns de som tror att det är omöjligt att förändra världen. Men det går, och RFSU vet hur man gör. RFSL består av ett nationellt förbund med ett förbundskansli i Stockholm, ett ungdomsförbund och flera avdelningar som kan ha egen personal. Vi har dessutom ett helägt utbildningsbolag och är grundare till en insamlingsstiftelse. Samma år försvarade RFSL :s grundare Nils Hallbeck pedofilguiden och hävdade att sex med barn kan vara någonting fint, samme Hallbeck har tidigare skrivit i organisationens egen tidning att två tredjedelar av alla bögar vill ha sex med unga pojkar.


När RFSL förra året firade år bjöds Axel Axgil in. Han skickade en hälsning till festdeltagarna: Kære venner. Tillad mig at være blandt gratulanterne, på jeres festdag - Det skal ske med en TAK til alle der som AKTIVE udfører et arbejde i dagligdagen.


I RFSL :s krönika sörjer man grundaren till två av världens äldsta hbt-organisationer, men ”gläds över allt han åstadkommit och den betydelse hans arbete fortfarande har för hbt-personer i världen idag”. Det man däremot glömmer bort att nämna är Axel Axgils arbete för pedofiler. Detta betyder alla som inte är från Sverige, och som vill träffa queera människor vid en stödjande mötesplats som inte handlar om dejting, men kanske känner att språket är ett hinder eller att det finns andra barriärer som sätter stopp för möjligheten att besöka RFSL Malmö reguljära aktiviteter. I augusti förra året släppte RFSL en kommunundersökning där de granskat svenska kommunernas hbtq-vänlighet. I rapporten kom det fram många brister i de olika kommunerna, och RFSL erbjuder en lösning i form av en HBT-certifiering som är en 6-månaders lång utbildning och utvecklingsplan i normkritik och bemötande.


Både RFSL och RFSU sprider lögner om att SD är ett homofobiskt parti. De borde läsa vårt principprogram innan de yttrar sig. Där slår vi tydligt fast att vi aldrig accepterar att någon utsätts för diskriminering, hot, trakasserier eller vål utifrån hur de väljer att leva och med vem. Preethi Huczkowski (aktiv i RFSL Östersund och initiativtagare till Östersund Pride) Sápmi Pride. Lars Gårdfeldt (författare, präst och hbtq-aktivist) Pernilla Landin (diakon Svenska kyrkan, Fisksätra) Tillsammans för Sverige Ålder.


Maria McShane ( grundare av Minibladet) Maskrosbarn. Rädda Barnens Ungdomsförbund.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg