måndag 28 oktober 2019

Senioren novelltävling

En medlemstidning från SPF Seniorerna. Attityder Grattis Barbro Westerholm, riksdagsledamot och förkämpe för ordet ”årsrik” som nu kan vara på väg att. På den här sidan hittar du ett urval av kommande novelltävlingar som kan vara intressanta för dig att delta i. Jag skannar med jämna mellanrum av nätet efter nya tävlingar för mig och dig som vill prova på att få sina texter publicerade.


Det händer även att jag får tips via mejl eller här på sidan. Tidningen Senioren arrangerar en ny novelltävling med deadline i februari. Helt oblygt tänker jag tillägga att ibland kan man vinna sådana där tävlingar. Mitt resultat kan ni se här. Skriv till Senioren NU!


I år blev det en novell om kärlek, gemenskap och knaper ekonomi som vann – skriven av Eli Åhman Owetz. Tävlingen är öppen för alla. Har du aldrig skrivit förut blir det här kanske din skrivardebut.


Var med i Seniorens novelltävling. Novellprisfesten är en novelltävling för unga författare mellan och år och deltagarna får skriva om vad som helst (max sidor). Man behöver inte ha anmält sig i förväg.


Novelltävling – Tävla med din kortnovell! När du skriver och illustrerar för hand kan du förmedla mer än bara ordens betydelse. Nu har du chansen att tävla med din kortnovell och ditt eget uttryck. Novell – Jag kommer tillbaka en annan dag Pär Lifvergrens novell vann juryns gillande och slutade på en hedrande andra plats i Seniorens novelltävling. Det finns inte alltför många novelltävlingar med rejäla prispengar i Sverige.


Senioren novelltävling

Dags igen för Seniorens novelltävling ! Vi vill ha din tolkning av seniorkärlek. Vinnarna får prispengar och publiceras i Senioren och på Senioren. För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus.


Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Temat är även denna gång seniorliv. Vi efterlyser noveller på temat Seniorliv. Vi tror på kraften i det skrivna ordet. Ylva om pengar Magnus om hälsa Fråga Malena!


Senioren novelltävling

I väntan på våren… sid 12. Passion för flugor sid 52. Omslagsfoto Louise Billgert.


Nästa nummer utkommer under vecka 9. Om du gillar att skriva är du välkommen att delta i årets novelltävling. Hallunda bibliotek, med Nora Khalil som konferencier. Domare är Nora Khalil tillsammans med barn- och ungdomsbibliotekarier i Botkyrka. Många historier är skrivna fram tills idag. Men är din historia berättad?


Senioren novelltävling

Novellen kan vara påhittad eller ha hänt i verkligheten, eller varför inte en kombination. Delad tredjeplats i novelltävlingen Som pensionär började Kerstin Persson skriva på allvar. En novell har getts ut i USA, och humoristiska Ett optiskt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg