onsdag 9 oktober 2019

Svalbard karta

Svalbard karta

Se utbudet här och shoppa online på stadium. Hitta ditt hotell i Svalbard. Upp till rabatt med Agoda!


Svalbard karta

Svalbard är en norsk ögrupp i Arktis, med Spetsbergen som största ö. Svalbard styrs enligt Svalbardloven av sysselmannen, som har sitt säte i Longyearbyen. På sommaren är det ofta dimmigt. Vädret på Svalbard kan slå om mycket snabbt, och det förekommer ofta stora lokala variationer.


Kolla in väderprognosen hos yr. Läs mer om norrsken i Svalbard. Sevärdheter i Svalbard : Se TripAdvisors omdömen och bilder av saker du kan göra när du är i Svalbard , Norge på TripAdvisor. Karta över Svalbard på minTur.


Här kan du zooma, flytta och fördjupa dig i kartan över Svalbard - välkommen in till Sveriges bästa inspirationskälla och. Rundturer och aktiviteter i Svalbard : Se omdömen och bilder för sightseeing-turer i Svalbard , Norge på TripAdvisor. När du inte letar efter isbjörnar på den frusna tundran eller spanar efter fjällrävar och renar i vildmarken, kan du jaga norrsken eller roa dig med olika kvällsaktiviteter under midnattssolen. Vi på Hurtigruten vill ge dig en unik upplevelse och för detta använder vi kakor.


Några av dessa är nödvändiga för att vår webbplats ska fungera, andra. Planera Norgeresan med Visitnorways praktiska karta , som innehåller massor med restips. Se flygfoton, vägbeskrivningar, fartkameror, sjökort. Longyearbyen har ett par museer, Svalbard museum och North Pole Expedition Museum (tidigare Spitsbergen Airship Museum) och världens nordligaste kyrka, Svalbard kirke.


Information, fakta, karta , resguide och restips om Svalbard hos Faktaresor. Svalbard har även ett rikt fågelliv, framförallt havsfåglar som i stora kolonier häckar runt hela arkipelagen. Fler än 2fågelarter har observerats på Svalbard och i dess farvatten, men bara ett par dussin arter häckar. Fyra arter utgör procent av fågellivet: Spetsbergsgrisslan, stormfågeln, alkekungen och den tretåiga måsen.


Idag utforskar vi tillsammans med en lokalguide Svalbards största sta Longyearbyen, som också är ögruppens administrativa centrum. Vi färdas med buss genom staden och får lära oss mer om dess historia, flora och fauna och inte minst om livet på Svalbard idag. Vi avslutar dagen på Svalbards Museum och Galleri. Pyramiden är ett övergivet gruvsamhälle på ön Svalbard.


Svalbard karta

På vår resa besöker vi bl. Svalbard ligger norr om polcirkeln, söder om Nordpolen – och här väntar ditt nästa stora äventyr. Här är det elementen som härskar. Spetsbergen är den största ön på Svalbard , och det är här vi hittar Longyearbyen, världens nordligaste stad. Vad vet du om Svalbard ? Här kan du själv lägga till information om Svalbard eller rösta på fakta och kuriosa som andra lagt till.


Svalbard och Jan Mayen har gemensam landsko men administreras som två fristående områden. Svalbard regleras genom Spetsbergtraktaten, medan Jan Mayen lyder direkt under norska staten. Svalbard utgörs av den största och viktigaste ön Spitsbergen, samt Nordaustlandet, Edgeön och Barentsön. Här kan ni se Annelies fotouställning och prata med oss om våra resmål.


Komplett översikt över Svalbards väder året runt med klimatdata för temperaturer, soltimmar, vattentemperatur och nederbörd. Vår exakta färdplan på Svalbard påverkas av väder, isförhållanden och det djurliv vi möter. Varje dag görs landstigningar eller gummibåtskryssningar och följande är bara exempel på några av de spännande platser vi kan komma att besöka: I Kongsfjorden, betraktad av många som Svalbards vackraste fjor hittar vi Ny Ålesund.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg