torsdag 31 oktober 2019

Stora stenar till trädgård

Alla rutter - Boka biljett online Priser, tidtabeller mm finns här! Klassad Great av Kunder. Köp sten till din trädgård ! Vi hjälper dig att välja en sten som passar bra för just ditt projekt.


I vårt omfattande sortiment hittar du alla typer av stenar och tillbehör från marknadens ledande leverantörer.

Snabbt, enkelt och till ett bra pris. Med olika typer av stenar från Byggmax fixar du enkelt din perfekta utomhusmiljö. Med detta praktiska och vackra naturmaterial skapar du snygga stenläggningar i din trädgård eller en fin uppfart.


På BAUHAUS hittar du ett enormt sortiment av dekorsten i olika material. Du kan bland annat köpa diabas, sjösten, marmorkross och granit i båda stora samt små säckar. Placera dekorstenen längs med husväggen, rabatten, garageuppfarten eller muren så får du en vacker och levande trädgård.


När du väljer stenar bör du använda dig av många mindre stenar , ett större antal medelstora stenar , några stora stenar och ett fåtal mycket stora stenar.

En eller några få stora stenar , flera meter i omkrets, kan göra en trädgård till något extra men de är också relativt dyra att få transporterade till sin tomt. Peter Korn, trädgårdsentusiasten som brukar visa upp sin egen trädgård och hålla föredrag, vet även hur man bäst flyttar på stora stenar. Han kan flytta en sten på ett ton, och menar att alla kan det – med rätt teknik! Här får du Peters tips och andra svar på frågor om alltifrån sand till bumlingar. Det vackraste som vi kan erbjuda din trädgård är natursten.


Välj mellan granit, skiffer, kalk- och sandsten eller marktegel. Våra stenplattor finns i många format, allt från gatsten till hällar. Betongplattor vet inga gränser, de finns i massor av former, färger och tjocklekar.


Dessutom har vi en klassiker, Bohus granit som gatsten. Perfekt för den som vill skapa en klassisk garageuppfart eller detalj i trädgården med just natursten. Natursten är det ultimata valet eftersom det är och alltid har varit tidlöst. Sten från naturen har använts så länge som människor har bott i hus.


Välkommen till Stenbolaget. Som kund hos Stenbolaget. Sveriges största sortiment av sten samt kakel och klinker till hem och trädgård - dessutom till ett bra pris och en hög service.

Sten och betong har länge varit populärt i trädgården. Det är inte konstigt eftersom det både är lättskött och praktiskt, dessutom står sten ofta väldigt vackert mot grönskan. Men nu verkar det som att trenden med stora sten - eller betonglagda ytor mattats något och man vill ha lite mjukare inramning. Varning när du ska flytta stora stenar.


Varje form av stenbrytning är ett så pass tungt jobb att man aldrig bör visa övermod. Det är väl så arbetsamt att bryta sten som att skotta tung blötsnö, vilket ingen utan mycket god hälsa och träning bör ägna sig åt annat än under korta stunder. Om du lägger marksten till en ny garageuppfart är det viktigt att du köper en sten som klarar av det ändamålet, på våra produktsidor framgår det om stenen är anpassad för garageuppfart eller inte.


Markstenar är ett billigt byggmaterial som håller sig fräscha i många år utan något större underhåll. Svart sten kan passa i en japansk trädgård , men i stora mängder ger den ett hårt intryck. Man bör också balansera med ljus grönska eftersom den lätt kan kännas dyster. Röd kalksten (det mesta med rött pigment) bleks och blir ganska gråaktigt, vilket är fint. Jag vill ha stora stenbumlingar - åtminstone tre stycken.


Två att ha som sittstenar och till dessa en större att ha som bord. Jag ska ha dem där jag har min förmiddagsplats som ligger vid sidan om entrén. Min tanke är då att när jag inte har det som fikaställe ser det ut som en installation. Stenar och gångstigar är en viktig del av en vacker alpin trädgård. Att dekorera sin trädgård – rabatter, krukor och gångar – med stenar blir.


En traditionell svensk trädgård består till stora delar av gräsmatta. Jag har börjat gräva land i vår trädgård men har så väldigt mycket stora stenar i marken att vi måste ta hit en grävmaskin. När den väl kommer vill jag ju ha klart för mig hur många land vi ska ha, vart de ska ligga osv.


För att få en mer levande känsla i sin trädgård kan man blanda olika sorters material och färger och undvika att täcka stora ytor av precis samma sten. Sten är ett fantastiskt material att använda i en trädgård och till det vackraste hör granit. Graniten är slitstark och hållbar, åldras vackert och är ett naturligt byggmaterial.


Stora delar av Sverige vilar på en berggrund av granit och graniten finns i många olika färger, bland annat beroende på sammansättningen av mineraler i stenen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg