tisdag 1 oktober 2019

Väggelement betong

Beskriv vad som ska göras och få anbud från lokala betongföretag. Ytterväggselement av betong är fördelaktig med hänsyn till fuktvandring, såväl avseende byggfukt som under drift vid normala förhållanden inomhus. En inre betongskiva ger en yttervägg med mycket god lufttäthet. Den ena byggnaden är inte den andra lik.


Höj läng fönster, dörrar, urspårningar mm varierar. Därför tillverkar vi väggelement efter kundens önskemål och behov.

Vi gjuter in smidiga infästningar för takstolar och fönster samt rör och dosor för dragning av el. Väggelement - Finja Prefabs prefabricerade väggelement i betong för stomkoncept som tex bostäder, kontor, handel, offentlig miljö och ställverk. Finja Prefab är en av marknadens främsta aktörer inom prefabricerade betongelement och en komplett stomentreprenör. Besök vår sida för mer information.


Väggarna tillverkas liggande, och det är då överytan som kan bli lite ”rå”. Vi på Heda skräddarsyr och levererar prefabricerad betong och monteringsfärdiga byggelement med egenskaperna Er konstruktion behöver. VI-väggar är isolerade enkelelement som består av en bärande innerskiva av betong som på fabrik förses med en fastgjuten skiva av cellplastisolering.


På plats kompletteras väggen av en putsentreprenör med en tunnare isolerskiva och puts.

Strängbetongs produkter finns registrerade på SundaHus och. Heda Sandwichväggar är prefabricerade och isolerade väggelement i armerad betong. Kan användas som bärande ytterväggar och utföres i tjocklekar och storlekar enligt önskemål.


Mängden isolering kan anpassas för passivhus. Stommarna i betong , från grund till tak, tillverkas i våra fabriker. Med rätt mått, på rätt dag, färdiga för slutmontering och förberedda för alla installationer, levererar vi stommen direkt till byggarbetsplatsen. Det är en av marknadens bäst fungerande prefablösning för puts.


Putsskiktet får en mycket hög livslängd tack vare att XL-väggens ytterskiva består av lecainblandad betong som har lägre vikt och lägre styrka än vanlig betong , vilket stämmer väl med putsens fysikaliska egenskaper. Flygande betong skildrar utvecklingen av ett byggelement som idag ofta uppfattas som fult. Men i efterkrigstidens optimistiska tidsanda skulle betongelementen bygga framtiden, råda bot på bostadsbrist och höja levnadsstandarden för miljontals människor. Våra massiva väggelement tillverkas i homogen betong av varierad tjocklek, beroende på behov och krav.


Vi gjuter våra massiva väggelement mot en slät formsida medan den andra sidan finrollas för att uppnå bästa möjliga kvalitet. Cellbetong, EPS- betong och lättbetong är olika namn för moderna fyllmaterial som isolerar väl. Passar exempelvis bra vid isolering av golv och bjälklag. Betong består av san sten, kalk och vatten, alltså naturens egna material som sammanfogas till en stark och miljövänlig möjlighet.


Betong tål höga temperaturer och stark kyla, stor tryckbelastning, hårt slitage, motstår vatten, skyddar mot buller, strålning och är formbar. Skalvägg användas som inner- och yttervägg till alla typer av byggprojekt.

Den ger en flexibel och stabil konstruktion. Isolerade balkar utföres i så kallad sandwichkonstruktion, med en innerskiva av betong , ett lager cellplast eller mineralull i mitten och en ytterskiva av betong. Idag är de vanligaste sockeltjocklekarna 25 3eller 3mm, vilket ger U-värden på mellan och 19. Vi tror på långsiktiga samarbeten och är en stabil och trygg partner som leder dig från första rådgivningen och tillverkning till montage på byggplatsen.


När du väljer att bygga i betong får du dessutom ett material som är beständigt, fukttåligt, ljud- och värmeisolerande, brandsäkert och hälsosamt. Novasip Sandwich väggelement till passivhus, lågenergihus, byggnader. Novasip är en av Sveriges största leverantörer av prefabricerade sandwichpaneler.


Se vårt breda produktsortiment eller ta del av inspirerande tips på vad du kan göra själv med betong. Våra arbetsbeskrivningar ger dig vägledning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg