fredag 4 oktober 2019

Väggelement cellplast

Vi hjälper dig jämföra produkter, priser och återförsäljare online. Monteringsfärdiga och objektanpassade väggelement för de flesta typer av byggnader. Elementen är uppbyggda med distansbalkar och isolerade med glasull. Väggkonstruktionen erbjuder en styv lösning som ger liten rörelse i vägg vid värme och kyla. Isolering med cellplast blir allt vanligare och används bland annat i tak i industribyggnader och i prefabricerade väggelement.


Detta trots att cellplast både bidrar till ett snabbt brandförlopp och kan innebära fara för räddningspersonalen. VÄGGELEMENT Väggelement med slitsade stålreglar och isolering av grafitcellplast Elementets uppbyggnad Primärskiktet i väggelementet består av slitsade stålreglar med Z-tvärsnitt i kombination med en konturskuren cellplast. Resultatet är ett element som är mycket stabilt och okänsligt för fukt. Novasip är en av Sveriges största leverantörer av prefabricerade sandwichpaneler. XPS-typen av cellplast är ett jämnare material än annan cellplast.


Den väger mer, men ger bättre skydd mot fukt och tål högre tryckbelastning. Den är även väldigt enkelt att anpassa då det går att slipa den med sandpapper. Cellplast är ett flexibelt material som kan användas som isolering från golv till tak i ett hus. Ett isolermaterials främsta egenskap är dess värmekonduktivitet, även kallat lambdavärde.


Värmekonduktiviteten beskriver förmågan att leda värme. För ett isolermaterial ska värdet naturligtvis vara så lågt som möjligt. Glasull, stenull och olika cellplaster har i stort sett samma värmekonduktivitet. Cellplasten kläs sedan med brandskyddande gipsskivor på insidan och fasadputs på utsidan. Husmodeller med låglutande tak har även takkonstruktion i cellplast och papp.


Vi tittar på att fasa ut traditionell isolering och bara använda cellplast , säger David Hultin. Emballage Standard och special lösningar för alla industrier. Beräkningsprogram Här kan du enkelt finna vilka produkter och hur mycket du behöver till ditt projekt.


Väggelement cellplast

Väggelementen levereras med en färdig fabriksbe- arbetad struktur, som är. Sandwich väggelement består av två betongskivor. En grafitfärgad cellplast där pigment av grafit har tillsats som ger en reflektion av värmestrålning och därmed ca bättre isolering jämfört med traditionell EPS.


EPS Grafit används speciellt i väggelement och andra ställen där god isolering önskas och där utrymmet är begränsat. Väggelementen är respektive våningar höga, och består av stålreglar med grafitcellplast och är förhållandevis lätta. Det gör att vi kan sätta dem på byggnaderna från miljonprogrammet, som ofta har dålig lastkapacitet.


Väggelement cellplast

På den tiden utnyttjade man stommarna så väldigt hårt, säger Linda Martinsson. Upptäckten gjorde att vi började göra enkla väggelement i form av två brädväggar mot varandra. Med hjälp av en ram hölls väggarna från varandra så att ett luftutrymme uppstod. Hålrummet fylldes med kutterspån, det vill säga hyvelspån eller sågspån, vanliga spillmaterial som i poröst skick höll mycket luft och isolerade väl. Finns i flera varianter TJOCKLEK.


XPS- cellplast med falsad kant att använda som isolering av platta på mark. Gå till produkt Visa varianter Jämför. En halvsandwichvägg består av en bärande innerskiva av 1mm betong och isolering upp till 3mm tjock. Stenullsisolering och högvärdig isolering (PIR) finns som tillval.


Väggelement cellplast

Med våra stomsystem gör du ett klokt och kostnadseffektivt val. Vi levererar monteringsfärdiga element, vilket kortar byggtiden och minskar kostnaderna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg