tisdag 13 oktober 2015

Alla djur i världen

Här får du en tydlig presentation över vilka djur du kan läsa om hos oss. Alla djuren presteras med både bild och text. Vi har listat de vilda djur som dödar flest människor varje år.


Vi människor äger inte ensamma den här jorden, utan vi delar den med alla andra djur. Precis som vi drabbar andra djur , kan även vi drabbas av dem, om än inte i lika stor omfattning.

För att påminna om att vi inte är störst och bäst vill vi lista världens farligaste djur. I Sverige har vi som vi alla vet blivit skonade från majoriteten av världens farligaste djur. Vi har inga av världens giftigaste ormar, giftiga spindlar eller andra otäcka djur som förekommer i andra delar av vår planet, tack och lov. I jämförelse med andra länder finns det inte många farliga djur i Sverige. Däremot har vi en del.


Djur i världen A-Ö är en faktabok med djur från savannen, regnskogen, öknen och polarområdena. Djuren presenteras i alfabetisk ordning som i ett lexikon. Texterna är mycket lättlästa och lagom faktaspäckade.

Jag kan lugnt säga att det inte är det djur som tankarna först går till när man pratar om “farliga” djur i världen. De tar till exempel upp. Vissa djur är faktiskt riktigt konstiga, så därför har vi satt ihop en topplista över världens konstigaste djur. Ett djur anses utrotat när det inte finns fler levande arter.


Flera faktorer leder till artutrotning, bland annat: jakt, destruktion av livsmiljöer och klimatförändringar. Nedan listar vi fem djur som på ett eller annat vis deklarerats utdöda. Vad sägs om en mjuk sköldpadda, en flygande fisk eller en gråsugga stor som en nyfödd bebis? Vi älskar djur och kan inte sluta förundras över alla märkliga former som livet kan anta.


Vithövdade langurer tillhör de mest sällsynta djuren på jorden, och med ett krympande bestånd på bara runt exemplar är de rysligt nära utrotning. Aporna som tillhör familjen markattartade apor lever högt upp i grottor eller trädtoppar i flockar där alla hjälps åt med barnpassning. Djuren tros ha utvecklats under prekambrium ur flagellater, en grupp inom protisterna. Jordens äldsta djur tros vara kammaneterna.


Människan är ett djur , i begreppets alla vetenskapliga definitioner, men i dagligt tal och i exempelvis juridiska sammanhang används begreppet djur ofta i meningen djur förutom människan. Djur är alltid fascinerande, och genom att lära sig mer om djur i världen så lär man sig också så mycket mer. I förskoleklassen arbetar vi så ämnesövergripande som möjligt!


Ta bara det att världens största djur som någonsin har existerat lever än idag, bara några kilometer från våra grannar Norges kustremsa. Här listar vi de fem största djuren som finns på planeten idag.

Den största av de största är blåvalen som vinner titeln som största levande djur med flera hästlängder. Alltid bra priser, fri frakt från 1kr och snabb leverans. Mångfalden på vår planet är praktiskt taget oändlig med olika storlekar, former, egenskaper och färger.


Tack vare de vackra djuren som lever i alla sorters miljöer är världen en trevligare, mer mystisk och intressant plats. Vi kommer nu nämna ett par av vackraste djuren i världen. Lista över stater, statligt sjunker, och grundläggande information inklusive huvudstaden, befolkning och yta. Djuret som förr förekom i nästan alla landskap finns nu endast runt Mälardalen och i norra Sverige.


Alla dessa anatomiska specialiseringar gör att fåglar, bland ryggradsdjuren, placeras i en egen vetenskaplig klass inom systematiken. Bland nu levande djur är det lätt att särskilja fåglar rent anatomiskt och det är inte flygförmågan utan fjäderdräkten som är deras mest typiska drag. Inga andra djur har fjädrar vilket alla fåglar har.


Djurens Värld är en fristående fackhandelskedja med medlemsbutiker över hela Sverige.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg